Mobilizarea pentru carambolul devastator de pe Autostrada Soarelui. Peste o sută de salvatori şi zeci de ambulanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul în lanţ s-a produs sâmbătă dimineaţă pe A2 FOTO Digi TV
Accidentul în lanţ s-a produs sâmbătă dimineaţă pe A2 FOTO Digi TV

Peste o sută de salvatori din patru judeţe au intervenit, sâmbătă dimineaţă, la tragedia rutieră petrecută pe Autostrada Soarelui. Activarea planului roşu a pus în mişcare forţe impresionante.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, peste o sută de salvatori au intervenit în cazul accidentului rutier produs pe Autostrada A2, km 67, în care au fost implicate 29 maşini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane şi un camion.

În accident au fost implicate 60 de persoane, dintre care trei au decedat, 41 au fost transportate la spitale, iar alte 16 au refuzat transportul. Persoanele care acuzau afecţiuni medicale au fost transportate de urgenţă la Spitalul din Lehliu şi la unităţi medicale specializate din Bucureşti (Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Bagdasar Arseni, Spitalul Sf. Ioan, Spitalul Universitar, Spitalul Elias şi Spitalul Judeţean Ilfov).

Cum s-a gestionat situaţia

"Pentru gestionarea situaţiei, imediat după anunţarea evenimentului (ora 08.37), la nivelul judeţului Călăraşi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, fiind alertate echipaje specializate din zona de competenţă, precum şi de la ISU Bucureşti-Ilfov, Ialomiţa şi Constanţa. Totodată, au fost prealertate spitalele care deţin unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti, pentru a fi în măsură să primească răniţii", a anunţat MAI..

La faţa locului au acţionat 94 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (ISU Călăraşi, ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Ialomiţa şi ISU Constanţa) şi 9 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Unităţile de Primiri Urgenţe Călăraşi şi Ialomiţa, fiind implicate 12 echipaje de prim ajutor SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, 3 pentru descarcerare, un spital mobil, 5 autospeciale de transport personal şi victime multiple, o autospecială de stingere cu modul de prim ajutor şi 10 ambulanţe ale Serviciilor de Ambulanţă din judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Bucureşti-Ilfov. De asemenea, la locul accidentului au intervenit şi poliţiştii rutieri pentru asigurarea accesului echipelor de intervenţie.


Vă recomandăm şi:

Ce mesaje afişau panourile de avertizare de pe A2 în momentul producerii tragediei. Oficialii de la Autostrăzi susţin că erau perfect funcţionale

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. Un şofer a ieşit fără să se asigure dintr-o benzinărie

Martor ocular la tragedia de pe A2: „S-a ajuns la carambol după ce un şofer a ieşit din parcare“

Ce se urmăreşte în dosarul penal deschis pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui. Primele infracţiuni anchetate: ucidere din culpă şi vătămare corporală

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite