Ce mesaje afişau panourile de avertizare de pe A2 în momentul producerii tragediei. Oficialii de la Autostrăzi susţin că erau perfect funcţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul în lanţ s-a produs pe A2, la Lehliu FOTO Digi TV
Accidentul în lanţ s-a produs pe A2, la Lehliu FOTO Digi TV

După producerea accidentului rutier de pe Autostrada Soarelui, oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au emis un comunicat prin care au anunţat că panourile de avertizare erau funcţionale în momentul producerii tragediei.

Pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afişate în baza unui protocol între CNAIR SA şi Poliţia Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliţia Autostrăzi, a precizat compania.

“În momentul producerii accidentului panourile funcţionau. Pe acestea rula mesajul: “Atenţie! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”. Mesajele afişate, în format text sau pictograme, rulează în funcţie de situaţia din teren, doar la notificarea Poliţiei Autostrăzi. Aceste panouri informative au ca principal scop oferirea participanţilor la trafic de informaţii suplimentare pentru siguranţa circulaţiei şi nu sunt indicatoare rutiere obligatorii ce se regăsesc în codul rutier.

CNAIR SA face apel încă o dată la toţi conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie, în special să adapteze viteza la condiţiile de drum. Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale”, se arată în comunicatul CNAIR. 

Vă recomandăm şi:

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. Un şofer a ieşit fără să se asigure dintr-o benzinărie

Martor ocular la tragedia de pe A2: „S-a ajuns la carambol după ce un şofer a ieşit din parcare“

Ce se urmăreşte în dosarul penal deschis pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui. Primele infracţiuni anchetate: ucidere din culpă şi vătămare corporală

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite