Polițist din Argeș, reținut pentru proxenetism. Lucra de doar doi ani în Poliție EXCLUSIV

0
Publicat:

Un polițist de 24 de ani din Rucăr-Argeș și alte șase persoane din Argeș și Galați au fost arestați pentru 30 de zile pentru proxenetism. Ei au traficat șase fete, dintre care una minoră, prin metoda Loverboy.

Polițistul lucra la Secția de Poliție Rurală Rucăr FOTO IPJ Argeș
Polițistul lucra la Secția de Poliție Rurală Rucăr FOTO IPJ Argeș

Surse judiciare au precizat în exclusivitate pentru „Adevărul” că Gabriel G., agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, și-a dat demisia din funcție la scurt timp după ce a fost arestat, fiind cercetat într-un dosar de proxenetism și trafic de persoane instrumentat de procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Pitești și ofițerii BCCO Pitești.

Agentul lucra ca polițist din 2021 și este acuzat că, înainte cu doar câteva luni de a se angaja ca polițist, ar fi exploatat sexual o tânără din Argeș, pe care a convins-o să se prostitueze, obținând sume importante de bani de pe urma acesteia. Agentul arestat era absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Polițistul și alte șase persoane au fost arestate pentru 30 de zile în seara zilei de vineri 24 februarie a.c. și sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, cei șapte inculpați au racolat, utilizând metoda Loverboy, șase persoane vătămate, una dintre acestea minoră, și le-au determinat să practice prostituția, în România și în străinătate. În acest scop, au fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale, sumele de bani obținute din această activitate fiind însușite de inculpați.

Procurorii DIICOT Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, au făcut pe 23 februarie a.c. nouă în județul Argeș și județul Galați, fiind identificate și ridicate sumele de 16.000 de euro și 1.000 de lei, 14 telefoane mobile, două calculatoare și diverse înscrisuri.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la trei autoturisme, printre care se numără și un automobil Porsche Cayenne, cu o valoare de peste 70.000 de euro, precum și asupra unui imobil.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite