Echipamente pentru intervenția la inundații, achiziționate la Călărași

0
Publicat:

Proiectul transfrontalier româno-bulgar privind protecția la inundații și managementul situațiilor de urgență s-a încheiat vineri, 2 septembrie. Achiziția de echipamente moderne a fost finanțată prin Programul Interreg V- România-Bulgaria.

Echipamente moderne au intrat în dotarea pompierilor călărășeni FOTO ISU Călărași
Echipamente moderne au intrat în dotarea pompierilor călărășeni FOTO ISU Călărași

Din valoarea totală a proiectului de 3.853. 515, 55 euro, Consiliul Județean Călărași a venit cu o participare bugetară de 2.794.779, 66 euro.

Bukgarii au reabilitat zona albiei râului Eliyska

În cadrul proiectului, municipalitatea Polski Trambesh a efectuat lucrări de reabilitare și reparații în zona albiei râului Eliyska pentru îmbunătățirea cursului acestuia, în vederea prevenirii inundațiilor și a achiziționat echipamente necesare prevenirii situațiilor de urgență.

Activitățile pe care le-a derulat Consiliul Județean Călărași în acest proiect au demarat în anul 2017 și constau, în principal, în achiziționarea de echipamente moderne de intervenție în situații de urgență, pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei” Călărași.

Astfel, a fost achiziționat un vehicul de intervenție în caz de urgență pentru transport muniții neexplodate. Achiziția a fost finalizată, iar utilajul, în valoare de187.021,43 euro (cu TVA) a fost livrat.

O macara de 60 de tone a ajuns la Călărași

De asemenea, a fost cumpărat un vehicul de intervenție în caz de urgență prevăzut cu macara de 60 tone și cu echipament de salvare, utilajul fiind livrat  și are o valoare de 501.015,22 euro (cu TVA);

În dotarea pompierilor călărășeni a ajuns și un vehicul de intervenție, prevăzut cu motopompă de capacitate mare, de max 50.000 l/min, având o valoare de  551.660,48 euro (cu TVA).

 Totodată a fost achiziționat și un sistem informatic integrat pentru managementul situațiilor de urgență, în valoare de 1.165.000 Euro inclusiv TVA).

S-au cumpărat și echipamente de protecție în timpul pandemiei

Conform Consiliului Județean Călărași, având în vedere cadrul creat de pandemia de coronavirus COVID 19 s-a aprobat achiziționarea, din economiile realizate în cadrul proiectului, în valoare de 261.200 euro, a unor echipamente pentru lupta împotriva noului tip de virus.

Astfel, au fost achiziționate:  opt tărgi,  patru defibrilatoare, 40 de lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecție, zece tuneluri de dezinfecție, două microbuze de tip 8+1, o autospecială pentru transport echipamente și persoane, 15.000 măști de protecție, opt aparate de dezinfecție terminală și 1.000 aparate de decontaminare cu aerosoli.

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a subliniat importanța colaborării cu municipalitatea Polski-Trambesh în implementarea acestui proiect, evidențiind faptul că echipamentele achiziționate au dus la îmbunătățirea timpului de răspuns în situațiile de risc.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite