Declaraţie-apel către guvernanţi. Autorităţile locale din Shumen şi Călăraşi fac demersuri pentru finanţarea noului pod peste Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul urmează să fie construit între Silistra şi Călăraşi Foto:Arhivă Adevărul
Podul urmează să fie construit între Silistra şi Călăraşi Foto:Arhivă Adevărul

Autorităţile locale din localitatea bulgară Shumen îi sprijină pe colegii de la Călăraşi pentru creşterea şi dezvoltarea infrastructurii regionale. O masă rotundă desfăşurată la sud de Dunăre, pe 21 aprilie, a pus pe tapet problema construirii cu prioritate a viitorului pod între Silistra şi Călăraşi, dar şi a drumului de categoria I,  pe traseul Silistra-Shumen-Karnobat-Iambol-Lesovo.

La dezbatere au fost prezenţi şi consulul pe probleme  economice al Turciei, membru al  Ambasadei Turciei în Bulgaria, reprezentanţi ai Districtului Edirne, ai administraţiei de stat centrală a Bulgariei (ministrul transporturilor)  şi locală (Prefectul Districtului Shumen şi Primarul Municipalităţii Shumen), Prefectul şi Viceprefectul Districtului Silistra, Primarul şi Viceprimarul Municipalităţii Silistra.  

La întâlnire au fost prezentate rapoarte privind situaţia existentă a infrastructurii rutiere din partea de nord a Bulgariei, avantajele construirii drumului pe traseul menţionat şi a podului peste Dunărea în zona Călăraşi-Slistra. De asemenea, Jurgen Eisele, purtătorul de cuvânt al grupului de lucru pentru economie, turism şi transport din cadrul ARGE şi Consiliului Oraşelor Dunărene, a prezentat situaţia infrastructurii de transport în zona Dunării inferioare.

Promovarea investiţiei

Primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin, a exprimat necesitatea realizării celor două investiţii şi a prezentat demersurile realizate în vederea promovării investiţiei reprezentată de construirea podului peste fluviul Dunărea în zona Călăraşi-Silistra.

„Concluzia dezbaterilor a fost concretizată în redactarea unei Declaraţii-apel, asumată de către toţi cei prezenţi, urmând ca aceasta, la propunerea primarului Daniel Ştefan Drăgulin, să fie susţinută  şi prezentată de o delegaţie mixtă româno-bulgară, celor două guverne, de la Bucureşti şi de la Sofia. Declaraţia-apel urmează a fi semnată în cel mai scurt timp de toţi participanţii, iar aceştia sunt optimişti în ceea ce priveşte rezultatul demersului, propunându-şi ca iniţiativa nu fie abandonată până nu-şi va atinge scopul propus, adică până nu se va obţine finanţarea lucrărilor de construcţii”, a anunţat Primăria Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Investitorii, cu ochii pe Călăraşi. Podul peste Dunăre de la Silistra prinde contur

Investitori români şi bulgari, cu ochii pe viitorul podul peste Dunăre Călăraşi- Silistra

Acord. Declaraţia comună de cooperare privind construirea celui de-al treilea pod peste Dunăre se semnează la Silistra

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite