Cele mai energizante băuturi naturale care te ţin „în priză“. Ce sucuri de legume şi fructe întăresc organismul epuizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucurile naturale, o gură de oxigen pentru organism FOTO Adevărul
Sucurile naturale, o gură de oxigen pentru organism FOTO Adevărul

Un organism stresat, obosit şi lipsit de vlagă în perioada verii se revigorează cât ai clipi cu un pahar de suc natural. Băuturile nu sunt deloc greu de preparat şi ajută nu doar să elimini oboseala şi să-ţi recapeţi pofta de viaţa, ci şi să-ţi hrăneşti organismul, să-i creşti rezistenţa la boli şi să-l detoxifici.

“Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială (atât în cazul legumelor, cât şi a fructelor) se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul de legume şi fructe crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

“Sucurile natural sunt cea mai bună metodă de detoxifire şi regenerarea, îmbunătăţind metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume. Varianta cea mai bună este storcătorul centrifugal conceput special pentru extragerea acestor sucuri, dar se poate folosi şi un storcător obişnuit”, explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

8 surse de vitamine, săruri şi minerale

Suc de portocale: Portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Ingrediente: 2-3 portocale, coaja rasă de la o portocală, 1 lingură ulei de in, 200 ml iaurt (opţional).
 

Suc de spanac: Spanacul oferă energie, întrucât este bogat în fier, calciu, beta-caroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu şi potasiu. Ingrediente: 200g spanac, 200g ţelină se mixează într-un blender şi se adaugă apă.
 

Suc de cătină: Cătina este energizantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor şi ajută la refacerea organismului în condiţii de surmenaj/convalescenţă. Sucul de cătină se poate combina cu suc de morcovi şi de grepfruit.
 

Suc de ananas: Pentru energizare, se recomandă un suc dintr-o jumătate de ananas, o linguriţă de mentă mărunţită, o lingură de suc de lămâie şi apă. Ingredientele se amestecă în blender şi sucul se bea proaspăt.
 

Suc de ghimbir: Ghimbirul este un aliat puternic al imunităţii şi are proprietăţi de activare a metabolismului, fiind un foarte bun energizant. Puteţi încerca următoarea reţetă: într-un blender adaugaţi 1 rizom de ghimbir, 1 lămâie, 1-2 mere, apă şi obţineţi un suc tămăduitor.
 

Suc de rodii: Rodiile sunt o sursă importantă de antioxidanţi, având proprietăţi anticancerigene şi reglând nivelul de colesterol. Vă recomandăm următoarele reţete: suc de rodii şi banană, suc de rodii şi afine, suc combinat: 1 rodie, 1-2 banane, 100g afine, fulgi de ovăz, apă.
 

Suc de struguri: Se obţine din struguri, cu tot cu seminţe. Are un puternic efect antioxidant, detoxifiant şi energizant. Antioxidanţii din strugurii negri împiedică dezvoltarea tumorilor, protejează de bolile cardiovasculare.
 

Suc de roşii, portocale şi lămâie: Vă prezentăm o reţetă energizantă şi vitaminizantă, realizată cu ajutorul blenderului: 1-2 roşii, 1 portocală,1 măr, jumătate de lămâie, coajă rasă de portocală/lămâie, apă şi miere.
 

Vă recomandăm şi:

De ce e bine să bem bere, băutura care previne infarctul. Cât trebuie să consumi pentru o „inimă de fier“

Bananele, fructele care aduc fericirea: cum alungă depresia, de ce trebuie consumate bine coapte şi cine nu ar trebui să le mănânce

Cele mai sănătoase fructe uscate: stafidele, un veritabil antioxidant, ne scapă de oboseală, tratează anemia şi întăresc oasele

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite