De ce e bine să bem bere, băutura care previne infarctul. Cât trebuie să consumi pentru o „inimă de fier“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bere, băutura cu multe beneficii pentru sănătate FOTO stuffcon.nz
Bere, băutura cu multe beneficii pentru sănătate FOTO stuffcon.nz

Pe lângă alimentele cu nutrienţi valoroşi, o inimă sănătosă are nevoie şi de lichide care să asigure hidratarea corectă a organismului. Alături de apă, consumul de bere face minuni.

Un sistem cardiovascular sănătos este deosebit de important pentru funcţionalitatea întregului organism. Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule şi organele corpului. Acest organ poate dezvolta însă destul de rapid boli cardiovasculare, aşa că, pentru a-l menţine sănătos, trebuie urmată şi o dietă corespunzătoare. Această dietă, pe lângă alimente cu nutrienţi valoroşi, trebuie să prevadă şi un aport de lichide care să asigure hidratarea adecvată a organismului. Pe lângă apă, medicii specialişti recomandă alte trei tipuri de băuturi care odată consumate pot contribui la menţinerea unei inimi sănătoase.

Dr. Corina–Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, şi preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie spune că, într-adevăr, berea poată să prevină anumite afecţiuni cardiovasculare, dacă este consumată cumpătat.

“Într-adevăr, berea poate juca acest rol în procesul de prevenţie, consumarea ei cu moderaţie putând să conducă la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare. Datorită compoziţiei sale, berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL), astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat, acesta însemnând, mai exact, o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maximum 5%.”, explică specialistul.  

Numeroase studii arată că berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare, consumată cu moderaţie putând să reducă incidenţa acestora cu până la 30%. Berea conţine multe vitamine benefice organismului, printre care potasiu, magneziu şi vitamine de tip B, dar şi carbohidraţi, asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus, consumată moderat, berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care, în cantităţi mari, este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.

Are şi proprietăţi antiîmbătrânire

Beneficiile pentru sănătate ale berii includ reducerea riscului de cancer şi boli cardiovasculare, creşterea densităţii osoase, prevenirea demenţei şi a bolilor coronariene, îmbunătăţirea funcţiei sistemului digestiv. În plus, berea are proprietăţi anti-îmbătrânire, combate diabetul zaharat, formarea calculilor biliari şi a pietrelor la rinichi. Berea mai poate contribui la tratarea hipertensiunii arteriale, are proprietăţi diuretice şi poate reduce stresul.

Cinci beneficii miraculoase:

1. Previne formarea de pietre la rinichi. Berea are conţinut ridicat de potasiu şi este săracă în sodiu. Berea este o sursă bogată de magneziu, care scade probabilitatea formării de pietre la rinichi.

2.Îmbunătăţeşte funcţia creierului. În timp ce consumul excesiv de alcool provoacă leziuni ireparabile la nivelul creierului, consumul moderat de bere stimulează funcţia creierului.

3. Întăreşte sistemul osos. Consumul moderat de bere protejează oasele datorită conţinutului său ridicat de siliciu. Acesta este rapid absorbit de organism şi stimulează consolidarea celulelor din sistemul osos, explicând efectul protector al berii asupra oaselor.

4. Reglează tensiunea arterială. Băutorii de bere au o tensiune arterială mai mică, comparativ cu persoanele consumatoare de vin sau băuturi alcoolice spirtoase. Berea ajută la reducerea hipertensiunii arteriale şi la relaxarea vaselor de sânge.

5. Ajută la curăţarea tractului gastrointestinal. Berea este o sursă bună de fibre solubile, care îmbunătăţesc starea generală de sănătate a organismului, deoarece acestea ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Vă recomandăm şi:

Vinul fiert, leacul minune care alungă răcelile. Cui este interzis şi la ce boli ne expune băutura cu calorii „goale”

Bananele, fructele care aduc fericirea: cum alungă depresia, de ce trebuie consumate bine coapte şi cine nu ar trebui să le mănânce

Cele mai sănătoase fructe uscate: stafidele, un veritabil antioxidant, ne scapă de oboseală, tratează anemia şi întăresc oasele

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite