Cel mai uşor aperitiv. Cum faci chiftele de dovlecei, ce pui în compoziţie ca să fie gustoasă
0
Preparat uşor de vară, chifteluţele de dovlecei cu brânză telemea sunt un deliciu. Dacă mai pui lângă şi un sos de roşii cu usturoi ori de smântână cu usturoi şi mărar, ele devin „paradisiace“ aşa cum le-a catalogat regretatul Radu Anton Roman.
Reţeta aperitivului gustos o regăsim în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
3 dovlecei potriviţi
4-5 linguri de telemea rasă
2 ouă
ulei pentru prăjit
2 linguri făină
pătrunjel verde
tarhon verde
mărar verde
sare
piper
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă, se trec pe răzătoarea mare şi se lasă 30 de minute să se scurgă în strecurătoare. Se amestecă dovleceii cu brânza rasă, ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează chiftele. Se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi. Chiftelele de dovlecei cu brânză telemea se servesc calde sau reci cu roşii.
Gazetar, scriitor şi pescar sportiv
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Vă mai recomandăm şi:
„Ţintarul” după care vor ajunge în scenariu galben sau roşu judeţele din România TABEL
Prognoza meteo: Canicula se întoarce în forţă. Ce fenomene anunţă meteorologii