Aparatură nouă pentru spitalul din Călărași. Centrul zonal pentru diferite afecțiuni prinde contur

0
Publicat:

Spitalul din Călărași se înnoiește pe zi ce trece. Unitatea medicală a primit recent numeroase echipamente noi pentru dotarea secțiilor, la scurt timp de la achiziționarea, în luna iulie, a cinci aparate ecograf. Aparatele performante au costat 1.051.275 de lei.

Echipamente noi au fost achiziționate la spitalul din Călărași SURSA Facebook Bogdan Mihai
Echipamente noi au fost achiziționate la spitalul din Călărași SURSA Facebook Bogdan Mihai

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a anunțat că autoritățile continuă strategia pentru a face din spital un centru zonal pentru diferite afecțiuni.

„În ultimele săptămâni au continuat să sosească echipamente noi la Spitalul Judetean de Urgență Dr .Pompei Samarian Călărași. Strategia noastră de a face din spital un centru zonal pentru diferite afecțiuni prinde contur.  Sunt însă multe probleme în proiectarea și gestionarea activității unui asemenea colos. Încercăm să le rezolvăm pe toate”, a anunțat Bogdan Mihai, pe pagina sa de Facebook

Aparate ecograf petnru cinci secții

În luna iulie 2022, spitalul din Călărași fost dotat cu încă cinci echipamente de tip ecograf, valoarea investiţiei fiind de 1.051.275 de lei.

Continuăm dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi cu cinci echipamente de tip ecograf, care vor îmbunătăţi actul medical pe secţiile ATI, pediatrie, neurologie, medicină internă şi chirurgie generală. Achiziţia are o valoare totală de 1.051.275 lei", anunţa la acea dată Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

Paturi electrice, donate din Austria

La sfârşitul lunii martie 2022, zeci de paturi electrice au ajuns la spitalul de pe malul Borcei, graţie unei donaţii din partea Asociaţiei Global Aid Network, GaiN, din Austria. Ajutorul a fost intermediat de Asociaţia Mâini Deschise.

„Am primit din nou din partea Asociaţiei Global Aid Network, GAiN Austria 37 de paturi de spital complet funcţionale, pe care le-am donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr.Pompei Samarian. Este o mare bucurie pentru noi să putem face parte din schimbarea în bine care are loc în oraşul nostru”, spunea Elisei Dragu, reprezentantul Asociaţiei din Călăraşi. 

În luna octombrie a anului trecut, primele 14 paturi electrice soseau la Călăraşi. De asemenea, Asociaţia a mai donat echipamente medicale şi aparatură şi face acte de caritate şi în cele mai sărace cartiere din Călăraşi. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite