Un bărbat din Chiajna s-a baricadat în casă și amenință că-și omoară fetița. Negocierile durează de joi seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situație tensionată în Chiajna, Ilfov, unde o femeie a chemat joi seară poliția după ce a fost bătută de soț și apoi alungată din locuință, după ce bărbatul s-a baricadat în interior cu fetița cuplului, în vârstă de cinci ani. 

Foto Adevărul (Arhivă)
Foto Adevărul (Arhivă)

UPDATE 20:20 Șeful SIAS, despre cel mai delicat moment în cazul fetiței sechestrate de tată

Şeful Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS), chestor de poliţie Alexandru Scurtu, a declarat, vineri, că tatăl care şi-a sechestrat fiica de cinci ani s-a predat de bunăvoie, a ieşit singur din casă, iar cel mai delicat moment al operaţiunii a fost vineri, la 4 dimineaţa, când bărbatul a avut o urmă de agresivitate în comportament, dar şi-a revenit imediat la intervenţia negociatorilo

UPDATE 19:35 Eliberarea copilei a fost posibilă și datorită intervenției avocatei care a intrat în imobil pentru a ajuta la detensionarea situaţiei

„Eu îl cunosc pe Marin foarte bine, este o persoană blândă, cu mult bun simţ şi a înţeles că trebuie să facă lucrurl acesta fiind în avantajul copilului şi al său”, a explicat avocata când a fost întrebată ce l-a determinat pe bărbat să renunţe la gestul său şi la ameninţări.  

UPDATE 17:30 Operațiunea Poliției Române din Chiajna s-a încheiat.

În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol.

De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române.

În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări.

UPDATE 14.156 Tatăl din Chiajna, care și-a sechestrat fetița, a amenințat în direct că aruncă locuința în aer. „Mi-e frică, tati, că lângă tataie e șobolani“

Bărbatul care s-a baricadat în locuinţă cu copila sa de 5 ani a ameninţat live pe Facebook că aruncă în aer casa, unde are trei butelii, conform Antena 3 CNN.

Bărbatul s-a filmat în direct, în cursul nopții trecute, pe rețeaua de socializare. În imagini apar și buteliile puse în mijlocul casei, cu care plănuia să arunce totul în aer. Pe fundal, se aude vocea copilei.

Fetița îl roagă să o lase și pe ea să filmeze cu telefonul: „Lasă că filmez eu tati, că nu știi tu totul. Ai înțeles, tati?”.

UPDATE 10.45 Fost negociator, despre cazul Chiajna: „Este recomandat ca forțele speciale să pregătească intrarea“. Ce spune manualul FBI

Fostul negociator al Poliţiei Tulcea, colonel (r) Lucian Ţugui spune că în cazul Chiajna, forțele speciale ar trebui să pregătească o intrare în forță în locuința unde bărbatul ține captivă o fetiță.

  Col (r) Lucian Țugui dezvăluie că manualul de pregătire FBI spune că în situațiile de acest gen, în care s-a depășit foarte mult un timp de negociere, trebuie căutat un punct de contact. „Un astfel de punct de contact ar fi oprirea utilităților. În acest moment, el are o reacție. Reacțiile pot fi diferite, dar de la o astfel de reacție poți începe o negociere care începe cu pași foarte mici. Trebuie făcut ceva de genul: «a apărut o problemă cu apa, vom rezolva, dar vrem să vorbim cu copilul». În momentul în care bărbatul începe un dialog, se poate merge mai departe cu negocierea“. Mai multe detalii aici  

UPDATE 10.04 Intervenţia poliţiştilor în cazul bărbatului din Chiajna, care s-a baricadat în casă alături de copilul său minor, după ce şi-a agresat soţia, continuă vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, precizând că fetiţa nu a suferit vătămări, fiind "în afara oricărui pericol la acest moment".

Conform sursei citate, bărbatul în cauză nu are revendicări, însă a cerut hrană pentru copilul său, care i-a fost oferită de către negociatorii Poliţiei Române, ei având un canal direct de comunicare cu persoana respectivă.

"Bărbatul a avut grijă de minoră, aceasta nu a suferit vătămări corporale, bărbatul nu a fost agresiv cu aceasta. Negociatorii Poliţiei Române au deschis un canal de comunicare cu acesta încă de aseară, au comunicat permanent în mod direct cu bărbatul care, până la această oră, nu are revendicări, însă ceea ce este foarte important de precizat este că bărbatul are grijă de minoră, aceasta nu a suferit leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment. De asemenea, acesta a solicitat hrană pentru minoră, hrană care a fost dusă de către negociatorii Poliţiei Române, a fost oferită. Poliţia Română, prin structurile prezente la faţa locului, doreşte o soluţionare amiabilă a acestui eveniment, drept pentru care desfăşurăm toate activităţile din competenţă", a spus Georgian Drăgan

UPDATE ORA 9.45 Conform oamenilor legii, bărbatul a cooperat cu negociatorii. Poliția a anunțat că bărbatul a cerut mâncare pentru el și fetiță, dorință care i-a fost îndeplinită. Bărbatul a mai spus că fetița este bine și că a dormit toată noaptea. 

UPDATE ORA 7.40 Bărbatul nu vrea să negocieze cu forțele de ordine nici după 16 ore. Suspectul nu are nicio revendicare. El vrea doar ca forțele de ordine să se depărteze de locuința sa. Vestea bună este că fetița în vârstă de cinci ani  este în viață. De-a lungul nopții, bărbatul a vorbit inclusiv prin apel video cu negociatorii și le-a arătat că starea fetei este bună. Negocierile sunt dificile pentru că bărbatul nu ar avea de fapt nicio revendicare.

UPDATE 00:00 Bărbatul le cere un singur lucru negociatorilor, să plece poliția. Acesta a arătat o butelie cu care ar vrea să arunce casa în aer.

UPDATE 23:30 Negocierile cu bărbatul continuă după mai bine de șase ore. Negociatorii încearcă să îl facă pe bărbat să elibereze copilul. La fața locului a fost trimis și un lunetist.

UPDATE 22:28 Bărbatul are probleme cu alcoolul și, potrivit mamei, are trei butelii în casă cu ajutorul cărora amenință că aruncă locuința în aer. Alerta a fost dată prin 112 de mamă. La fața locului sunt zeci de polițiști și un negociator.

***

UPDATE 22.03 Bărbatul amenință că își omoară copilul.

***

„La data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință. Bărbatul s-a baricadat în locuință, împreună cu fiul său minor, de 5 ani“, anunță Poliția Ilfov.

Potrivit sursei citate, la fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU. Până în prezent, bărbatul nu are solicitări.

Activitățile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranța minorului“, mais crie în comunicatul IPJ Ilfov.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite