Noi restricții la Pasajul Unirii din Capitală, până pe 8 decembrie

0
Publicat:

După incendiul din octombrie, responsabilii Primăriei Sector 4 au decis să crească măsurile de siguranță și au anunțat că circulaţia rutieră va fi restricţionată, pe timpul nopţii, în Pasajul Unirii, până pe 8 decembrie, pentru montarea a încă 40 de ventilatoare de fum şi a peste 100 de stingătoare. 

Pasajul Unirii a trebuit reparat în urma incendiului din octombrie
Pasajul Unirii a trebuit reparat în urma incendiului din octombrie

Astfel, în intervalul orar 23.00-5.00, şoferii care tranzitează centrul Capitalei sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în zonă, care vor dirija circulaţia în funcţie de lucrările ce vor avea loc în interiorul tunelului rutier.

„Constructorii vor monta ultimele 40 de ventilatoare de tip Jet Fan, care vor definitiva astfel sistemul de ventilaţie/desfumare complet automatizat, instalat la nivelul tunelului rutier, în cadrul lucrărilor de reabilitare şi punere în siguranţă din vara acestui an“, arată Primăria Sector 4.

Mai mult, până pe 8 decembrie, în pasaj vor fi montate peste 100 de stingătoare ce vor putea fi acţionate, în cazul în care situaţia o va impune, şi, totodată, vor fi înlocuite elementele afectate de incidentul produs în octombrie (cabluri electrice, panouri metalice de pe pereţii interiori şi de pe tavan). Lucrările se vor realiza pe timpul nopţii pentru a afecta cât mai puţin traficul rutier din zonă, precizează instituția.

Fum ventilat natural

Reamintim că, în timpul lucrărilor de modernizare din acest an, conform Primăriei Sector 4, Pasajul Unirii a fost dotat cu 60 de ventilatoare „care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat și, totodată, evacuează fumul către zonele de ieșire, în caz de incendiu“, dar, conform unui specialist în protecție civilă consultat de „Adevărul“, în luna octombrie, acestea nu au fost suficiente pentru evacuarea rapidă a fumului produs după ce o mașină a luat foc accidental în subteran.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite