Incendiu în Piața 1 Decembrie din București

0
0

Un incendiu puternic a izbucnit duminică noapte în Piața 1 Decembrie din Sectorul 3 al Capitalei. Flăcările au cuprins mai multe magazine din interiorul pieței, iar martorii cred că focul ar fi pornit de la petarde.

Incendiu în Piața 1 Decembrie din București / Foto: România TV
Incendiu în Piața 1 Decembrie din București / Foto: România TV

Incendiul a fost întins pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri, iar pompierii au intervenit cu 20 de autospeciale de stingere și autoscări.

Astăzi, în jurul orei 01.05, pompierii ISU București-Ilfov au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la Piața 1 Decembrie, situată în strada Ciucea din Sectorul 3 al Capitalei. La momentul sosirii primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă și degajari de fum. Incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite. Suprafața totală afectată a fost de aproximativ 1000 mp, în urma evenimentului nu au existat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, două ambulanțe SMURD și Grupul Special de Salvatori”, anunță autoritățile.

Degajările de fum au fost imense, iar oamenii din zonă au fost treziți de zgomotele puternice. 

Paznicul pieței a fost cel care a dat alarma.

„Am auzit o bubuitură, nişte pocnitori, şi a luat foc. Au trecut nişte copii mai devreme un pic şi cred că ei au aruncat. Imediat s-a extins. De la pocnitori, de la o petardă, ceva.”, a spus acesta.

Marian Stoica - loc. col. ISUBIF: „Ajunşi la faţa locului s-a constat că incendiul se manifesta la mai multe spaţii comerciale, existând posibilitatea propagării   la celelalte spaţii învecinate. Aceştia au realizat şi reuşit localizarea într-un timp foarte scurt, nefiind afectate celelalte spaţii.”.

O anchetă va stabili cauza oficială a incendiului.

București


Ultimele știri
Cele mai citite