Un bărbat și o femeie, găsiți decedați în Olt. Un incendiu provocat de un scurtcircuit electric le-a cuprins casa

0
0

Un bărbat în vârstă de 72 ani și o femeie în vârstă de 69 ani, din localitatea Ianca, județul Olt, au fost găsiți decedați în locuință, duminică-dimineață, 4 decembrie 2022.

Cei doi au fost găsiți decedați în locuința în care mai multe bunuri au ars mocnit FOTO: martor
Cei doi au fost găsiți decedați în locuința în care mai multe bunuri au ars mocnit FOTO: martor

Pompierii ISU Olt au fost chemați să stingă incendiul care a cuprins casa celor doi, evenimentul fiind semnalat în jurul orei 8,30. 

„La locul evenimentului au fost alocate echipaje din cadrul ISU Dolj, Garda de Intervenție Bechet și ISU Olt, Garda de Intervenție Vișina, cu autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la bunurile dintr-un hol, o cameră de locuit și o baie.

Cele două victime au fost găsite decedate, cel mai probabil intoxicate cu fum”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Incendiul s-a manifestat pe aproximativ 40 metri pătrați, afectând camera de locuit, baia și un hol. Pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului un scurtcircuit electric. În zona afectată de incendiu s-ar fi aflat în funcțiune un boiler și o mașină de spălat.

„Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice” 

Pompierii atrag atenția că prin respectarea unor măsuri simple putem preveni producerea evenimentelor tragice. Iată care sunt recomandările:

•nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiatoarele, mașinile de spălat, boilerele electrice şi altele asemenea;

•instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului;

•verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;

•nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

•nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri