Clotilde Armand propune transformarea Hotelului Dunărea din București în Centrul Cultural al Sectorului 1

0
Publicat:

Hotelul Dunărea, situat lângă Gara de Nord, devine subiectul unei transformări semnificative propuse de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Printr-un anunț făcut pe pagina sa de Facebook, edilul dezvăluie planurile ambițioase de a reabilita și transforma acest edificiu istoric într-un Centru Cultural, destinat comunității locale.

Hotelul Dunărea FOTO Facebook/ Clotilde Armand
Hotelul Dunărea FOTO Facebook/ Clotilde Armand

Hotelul Dunărea, construit în perioada 1934-1940, a suferit daune semnificative în urma cutremurului din 1977 și a rămas neglijat de-a lungul timpului. Clădirea cu 7 etaje și 70 de camere se află într-o stare avansată de degradare, fiind abandonată și devenind un adăpost pentru persoanele fără adăpost. În plus, în contextul riscului seismic, se impune o acțiune promptă pentru asigurarea siguranței structurii și a comunității.

Primăria Sectorului 1 a semnat, la sfârșitul anului trecut, contractul pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru Hotelul Dunărea. Termenul scurt de 75 de zile pentru elaborarea documentației a scos în evidență caracterul urgent al proiectului și necesitatea de a interveni rapid.

„Vrem să facem o reconversie funcțională a acestui imobil și să-l transformăm în Centrul Cultural al Sectorului 1. Vom amenaja un spațiu dedicat artiștilor și unde vom crea spații expoziționale”, a declarat Clotilde Armand.

Chiar dacă clădirea se află în proprietate privată în prezent, primarul Sectorului 1 dorește să o transforme într-un obiectiv de utilitate publică pentru beneficiul comunității.

DALI-ul elaborat va furniza soluții tehnice de intervenție și indicatori tehnico-economici pentru viitorul Centru Cultural. Documentația este esențială în procesul de expropriere, deschizând calea pentru inițierea lucrărilor de utilitate publică.

„Vrem să facem o reconversie funcțională a acestui imobil și să-l transformăm în Centrul Cultural al Sectorului 1. Vom amenaja un spațiu dedicat artiștilor și unde vom crea spații expoziționale. După cum știți, Hotelul Dunărea se află în acest moment în proprietate privată, dar noi vrem să-l tranformăm într-un obiectiv de utilitate publică și să-l redăm comunității locale. DALI-ul ne va da mai multe soluții tehnice de intervenție pentru această clădire, precum și indicatorii tehnico- economici aferenți viitorului obiectiv de utilitate publică. Important: fără această documentație nu puteam trece la pasul următor- exproprierea imobilului în vederea executării unor lucrări de utilitate publică”, a conchis Clotilde Armand, pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite