Arcul de Triumf poate fi vizitat gratuit în fiecare sfârșit de săptămână, până pe 16 octombrie

0
0

Arcul de Triumf poate fi vizitat în fiecare sâmbătă şi duminică, între orele 12,00 - 20,00, până în data de 16 octombrie, iar accesul este gratuit.

FOTO: Historia
FOTO: Historia

"La sfârşit de săptămână vă propun să vizitaţi Arcul de Triumf, un simbol al Capitalei. Bucureşteni sau turişti, cei care vor urca în interior se vor bucura de o panoramă unică asupra oraşului cu ajutorul celor patru lunete amplasate pe terasa monumentului. Sculpturile şi benzile desenate expuse în interiorul Arcului, reinterpretări contemporane ale monumentului sunt deosebit de interesante", a scris primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, duminică, pe Facebook.

În prima parte a expoziţiei pot fi văzute lucrări de bandă desenată a patru artişti care au transpus motivul Arcului de Triumf: Alexandru Ciubotariu, Octav Ungureanu, Robert Obert şi Ionuţ Popescu, iar în a doua parte sunt prezentate lucrări a cincisprezece elevi de la liceele bucureştene "Nicolae Tonitza" şi "Dimitrie Paciurea".

Expoziţia de artă contemporană a fost deschisă la începutul lunii iulie. Aceasta este organizată de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public. Ea a deschis seria de evenimente ce marchează împlinirea a 100 de ani de la prima inaugurare a celui mai important monument de for public din Capitală, omagiată în toamna acestui an.

București


Ultimele știri
Cele mai citite