Un brașovean i-a luat-o înainte milionarului indian: a construit o casă pe un bloc VIDEO

0
Publicat:

Presa a făcut vâlvă cu cazul unui indian care și-a construit o vilă de lux pe un zgârie-nori. La Brașov, ideea a fost pusă în practică, cu acte în regulă, în urmă cu mai bine de zece ani

Pe un bloc din Brașov există o casă de mai bine de zece ani FOTO Facebook H. Eugen
Pe un bloc din Brașov există o casă de mai bine de zece ani FOTO Facebook H. Eugen

Mare vâlvă a făcut o postare a unui brașovean pe rețelele sociale. Eugen H. a filmat și a fotografiat un bloc-turn din cartierul brașovean Răcădău, deasupra căruia a fost construită o casă. Curios, omul s-a interesat și a aflat că edificiul are toate actele la zi, deci locatarul a obținut în momentul construirii toate avizele necesare. 

„...Unde, la Brașov? ...Nu se poate!... O casă pe un bloc? Cu toate actele la zi!?....NU CRED! Orașul tuturor posibilităților urbanistice! Orașul nimănui! Brașov - 2024!”, a fost concluzia autorului postării.

Casa se află deasupra unui bloc cu 8 etaje și trece neobservată pentru cei mai mulți dintre cei care ajung prin preajmă. Trebuie să privești atent să înțelegi că deasupra blocului se află o casă. Și, dacă mansardarea blocurilor a fost o modă într-o perioadă, de ce nu și-ar putea cineva construi o casă pe bloc?

Totul a revenit pe tapet după ce în ultimele zile presa prezentat cazul indianului milionar care și-a construit o casă pe un zgârie nori cu apartamente de lux din orașul indian Bangaluru. Omul de afaceri din țara asiatică a investit nu mai puțin de 20 de milioane de dolari pentru o vilă pe bloc, de unde are o priveliște interesantă.

Brașovul fiind oraș de munte, cu multe cartiere situate la înălțime, oferă numeroase asemenea posibilități de a avea o casă cu o panorama superbă. Acestea sunt, însă, cu „vedere la Terra”, dacă ne gândim că muritorii de rând nu și le permit, deoarece prețurile sunt pe măsură.

Într-un bloc construit pe Drumul de Poiană în urmă cu mai bine de 15 ani, apartamentele erau chiar peste un million și jumătate de euro, înaintea crizei din 2008. Cum românul este inventiv, iar cel care a construit casa pe blocul din Răcădău nu își permite, probabil, o asemenea sumă, a găsit o soluție mai la îndemână.

Am cerut explicații Primăriei Brașov, însă purtătorul de cuvânt a explicat că serviciul Disciplina în Construcții a trecut de mai mulți ani în subordinea Poliției Locale Brașov, care, la rândul ei, nu se află în subordinea Primăriei, ci în cea a Consiliului Local. Și, cum în Consiliul Local majoritatea este de o parte, iar primarul are altă culoare politică, Primăria nu răspunde în numele acestui serviciu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale ne-a cerut să facem o solicitare scrisă pe e-mail și a promis că vom primi un răspuns în termenul legal. Până la răspunsul polițiștilor, am aflat că este vorba de o construcție realizată cu acte în regulă, în urmă cu mai bine de 10 ani, motiv pentru care proprietarul nu poate fi sancționat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite