Pedeapsa blândă primită de femeia care și-a bătut fetița cu un ciocan și o curea pentru că a întârziat de la școală

0
Publicat:

O femeie din Brașov va plăti doar o amendă de câteva mii de lei după ce și-a bătut crunt fata, pe motiv că aceasta din urmă ar fi venit cu întârziere de la școală. Sentința nu este definitivă.

Mama violentă trebuie să plătească și daune morale de 10.000 de lei FOTO arhiva Adevărul
Mama violentă trebuie să plătească și daune morale de 10.000 de lei FOTO arhiva Adevărul

La finalul săptămânii trecute, Judecătoria Brașov a dat sentința în primă instanță într-un caz de violență în familie extrem de dur, al unei femei care și-a bătut fiica.

Concret, o femeie din Brașov era judecată de aproape un an după ce pe 3 mai 2023, în jurul orei 13:30, în timp ce se afla în apartamentul familiei, a agresat-o pe fiica sa în vârstă de 13 ani, lovind-o în mod repetat cu o curea în cap, precum și cu un ciocan de bucătărie folosit pentru carne peste mâini, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare aproape două săptămâni de îngrijiri medicale.

În respectiva zi, bunicul fetiței a sunat la 112 pentru a sesiza că nepoata sa a fost bătută crunt de către mama sa, în timp ce cele două se aflau în bucătărie.

La scurt timp după sosirea unui echipaj de poliție, fetița le-a arătat polițiștilor urmele loviturilor lăsate de mama sa, după ce a dat în ea cu o curea și un ciocan de șnițel. Iar anchetatorii au găsit urme de sânge pe ciocanul.

”Fiind audiată în cursul urmăririi penale, victima a declarat că în data de 3 mai 2023, în jurul orei 12:50, a plecat de la şcoală cu o prietenă pe care a condus-o la locuinţa sa, după care s-a îndreptat spre casă. Imediat cum a ajuns, mama sa a început să îi reproşeze de ce a întârziat, ţipând la ea. Victima i-a explicat, aceasta nu a crezut-o şi a început să o lovească cu o curea în zona capului, după care i-a cerut să meargă la baie să se cureţe întrucât plângea. În timp ce minora se afla în baie, la locuinţa părţilor au venit bunicul matern al victimei şi unchiul acesteia (fratele mamei). Cei doi i-au spus inculpatei să nu îşi mai lovească fiica, ulterior plecând la solicitarea primei. În continuare, mama sa a continuat să îi reproşeze de ce o minte, deschizând un sertar din bucătărie şi luând un ciocan pentru şniţel, din lemn cu capăt metalic şi zimţat, cu care a început să îi aplice lovituri repetate în zona braţului drept între cot şi umăr. Fetița s-a speriat şi a fugit în camera ei, însă inculpata a urmat-o şi a lovit-o în zona cotului de la mâna stângă, precum şi în zona degetului mijlociu de la mâna stângă”, precizează în rechizitoriu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.

Tot la audieri, fetița le-a spus anchetatorilor a menţionat că doreşte să aibă o relaţie bună cu mama ei, deși a bătut-o, în trecut existând neînţelegeri între ele.

Concluziile agresiunilor deosebite de dure, inclusiv traumatism cranio-cerebral și hematom occipital, au fost confirmate ulterior și de un raport de expertiză medico-legală eliberat de Serviciul de Medicină Legală Brașov.

La audieri, mama violentă a recunoscut că și-a bătut fetița cu cureaua și cu un ciocan.

”Referitor la latura subiectivă a infracţiunii, inculpata a acţionat cu intenţie directă, întrucât acesta a prevăzut rezultatul faptei sale şi a urmărit producerea sa. Probatoriul administrat în cauză, astfel cum a fost analizat şi valorificat, dovedeşte fără dubiu existenţa faptei şi vinovăţia inculpatei în săvârşirea acesteia, impunându-se condamnarea sa”, mai spun procurorii.

Mama violentă, condamnată în trecut pentru tâlhărie

Mai trebuie spus că ambii părinți ai fetiței bătute au mai multe infracțiuni la activ. În 2012, mama violentă a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie. Iar tatăl fetiței este încarcerat de câțiva ani în Statele Unite.

Și cu toate că mama violentă era recidivistă, judecătorii au considerat ”că violenţele fizice exercitate asupra fiicei sale reprezintă un incident izolat, iar nu un obicei al inculpatei. În acest context, instanţa atrage atenţia inculpatei asupra caracterului excepţional al clemenţei oferite; în cazul reiterării comportamentului abuziv faţă de fiica sa pe viitor nu va mai beneficia de acelaşi tratament”.

Drept urmare, femeia a fost condamnată doar la plata unei amenzi de 6.600 lei pentru violență în familie. În plus, aceasta trebuie să plătească și daune morale de 10.000 de lei fetiței sale. Sentința poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite