Ironizat pe rețelele sociale, aeroportul de la Brașov a anunțat mai multe destinații

0
Publicat:

Cu un program de la 7 la 19, Aeroportul Brașov a fost ironizat pe rețelele sociale. Compania Dan Air a crescut numărul destinațiilor pentru a putea solicita și mărirea programului de funcționare

Crește numărul de destinații de la Aeroportul Brașov FOTO Ioan Buciumar
Crește numărul de destinații de la Aeroportul Brașov FOTO Ioan Buciumar

Realizare importantă a Brașovului, Aeroportul Internațional Brașov a fost și ținta a numeroase ironii, după ce s-a aflat că programul de funcționare al acestuia este doar între orele 7:00 și 19:00. La fel de supărați au fost clienții și reprezentanții companiei Dan Air, prima care oferă zboruri de linie de la Brașov.

Autoritățile au anunțat că programul nu este unul non-stop abia după ce operatorul aerian a vândut bilete pentru zboruri care aterizau la Aeroportul Internațional Brașov după ora închiderii. Pasagerii au cerut socoteală companiei, care s-a adresat autorităților aeriene din România și au solicitat prelungirea programului.

Pentru ca aeroportul să funcționeze mai multe ore este nevoie de mai multe zboruri astfel ca activitatea angajaților – cei mai mulți dintre aceștia specialiști cu o calificare importantă – să fie justificată de salariile oferite, unele nu foarte mici. Operatorul aerian a modificat orarul zborurilor care ar fi trebuit să aterizeze la Ghimbav după ora 19:00 și a mutat – cel puțin în prima săptămână – zboruri de la Brașov la Otopeni, oferind transport până în orașul de la poalele Tâmpei.

Mai multe destinații de zbor

Pentru ca autoritățile să poată mări numărul de angajați și programul, Dan Air a crescut numărul de destinații. Astfel, în zilele de luni, avionul care vine în fiecare zi de la București pleacă la Nurnberg, iar de acolo la Roma, pe aeroportul Fiumicino. Din capitala Italiei, aeronaval vine direct la Brașov, de unde pleacă, la fel ca în fiecare seară, la București. Primul zbor va fi în 3 iulie.

Marți, traseul este București-Brașov-Barcelona-Valencia-Brașov-București, iar miercuri București-Brașov-Munchen-Bruxelles-Brașov-București. În zilele de joi se zboară de la București la Brașov, apoi Nurnberg și Stuttgart, de unde avionul revine la Brașov și, în final, la București.

Vineri, sâmbătă și duminică sunt zboruri directe spre Londra, Madrid, respectiv, Malaga. De fiecare data avionul vine la Brașov de la București, unde se întoarce la final. Pe lângă cele 10 destinații operate de Dan Air, în sezonul estival mai sunt zboruri charter spre Grecia și Turcia. Din luna august, de la Brașov vor exista și zboruri ale operatorilor aerieni importanți din Europa.

Între timp s-au încheiat licitațiile pentru spațiile comerciale din aeroport. Potrivit Consiliului Județean Brașov, acestea au fost închiriate cu prețuri cuprinse între 101 și 1.100 euro/mp/lună, ceea ce va aduce venituri importante pentru Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite