Horia Brenciu se întoarce acasă pentru aprinderea luminițelor de sărbători. Surprizele din Piața Sfatului

0
Publicat:

Startul sărbătorilor de iarnă din Piața Sfatului se va da în 30 noiembrie, cu aprinderea luminițelor din brad și un concert Horia Brenciu. Anul acesta va fi cel mai mare târg de Crăciun.

Bradul din Piața Sfatului FOTO Ioan Buciumar
Bradul din Piața Sfatului FOTO Ioan Buciumar

30 noiembrie, ora 17:30 este momentul în care se vor aprinde luminițele din bradul din Piața Sfatului din Brașov. Primăria a decis să deschidă sărbătorile de iarnă din acest an cu o zi înainte de Ziua Națională, de Sfântul Andrei, chiar dacă în alte orașe se întâmplă mai devreme.

Pentru că nu poate cheltui toți banii deodată, ca urmare a unei ordonanțe emise de Guvern, municipalitatea va anunța surprizele pe măsură ce contractele vor fi încheiate. Se știe, însă, cine va încinge atmosfera în 30 noiembrie, când se va da startul sărbătorilor de iarnă.

Vom da startul sărbătorilor de iarnă cu un concert pe care îl anunțăm în premieră pentru brașoveni și pentru turiștii care ne vor vizita, un concert al lui Horia Brenciu, brașoveanul care vine să se bucure alături de noi în acest moment festiv. Tot pe 30 noiembrie începe și Târgul de Crăciun, cel mai mare târg de până acum”, a anunțat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

Masa în Piața Sfatului, cu cei dragi

Târgul de Crăciun, care va fi organizat în Piața Sfatului, adună meșteșugari și producători locali, care vor veni cu fel de fel de surprize, atât de degustat, cât și de luat acasă sau de oferit cadou celor dragi. O noutate pentru acest an va fi zona de food court, unde cei care vor veni în Piața  Sfatului vor putea servi masa. Primăria a amenajat această zonă pentru ca vizitatorii să se bucure de timpul petrecut împreună și de tot ce va oferi Piața Sfatului în perioada sărbătorilor.

În 6 decembrie se va deschide și patinoarul din Piața Sfântul Ioan, cu acces și patine gratuite. Cei mici vor putea patina în jurul bradului care va fi împodobit în premieră și aici. Moș Crăciun va fi prezent în Piața Sfatului și îi va aștepta pe cei mici în fiecare seară.

Magia Crăciunului va ajunge și în cartierele orașului, unde vor fi nu mai puțin de 80 de brazi-led. În oraș vor fi un milion două sute de mii de luminițe tip led, iar clădiri precum Poarta Șchei sau Banca de Cultură Apollonia vor fi iluminate. Între orele 1,00 și 6,00 dimineața, beculețele vor fi stinse, pentru a se face economie.

Petrecerea de Revelion, o surpriză

La aprinderea beculețelor din bradul din Piața Sfatului, RATBV va suplimenta numărul autobuzelor care ajuns în Centrul Istoric, pentru ca brașovenii să poată lăsa mașina acasă, să se poată bucura de un pahar de vin fiert și, mai ales, să nu fie nevoiți să se plimbe cu mașina chiar și o oră, în căutarea unui loc de parcare.

Cel mai așteptat moment în afara celui în care se aprind luminițele din brad este cel al Revelionului. Ca de obicei, numeroși brașoveni și turiști vor petrece noaptea dintre ani în Piața Sfatului.

Vom avea, ca-n fiecare an, petrecere în Piața Sfatului, însă numele care ne vor încânta vor fi dezvăluite pe parcursul acestei luni care ne mai desparte de trecerea în anul 2024. Vor fi și multe alte surprize pe care le-am pregătit pentru brașoveni”, a mai adăugat Flavia Boghiu.

De Ziua României, 1 Decembrie, vor avea loc Parada militară și Retragerea cu torțe, alte două momente mult apreciate de localnici și nu numai.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite