Festivalul Massif vine cu restricții de trafic. Brașovul nu va fi blocat, dar există riscuri la Râșnov VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de cel din Cluj, traficul din Brașov nu va fi afectat de organizarea unui mare festival de muzică. Totuși, există riscul ca Râșnovul să fie sufocat pentru că nu se va circula pe DN 1E.

Drumul de Poiană ar putea să fie închis pentru desfășurarea Massif FOTO Ioan Buciumar
Drumul de Poiană ar putea să fie închis pentru desfășurarea Massif FOTO Ioan Buciumar

Organizatorii Massif Brașov au cerut comisiei de circulație, care s-a întrunit luni, 20 februarie, să aprobe mai multe restricții în Poiana Brașov. Restricțiile se referă la perioada 2-6 martie, cât se va desfășura festivalul de muzică în stațiune. Pe lângă restricții, se solicită și mutarea stației din Livada Poștei pentru linia 100.

Prima dintre solicitări se referă la închiderea circulației rutiere pe strada Valea Lungă, din 2 martie, ora 0.00, până în 6 martie, ora 8.00. Tot începând cu aceeași dată se cere și închiderea parcării mari din Poiana Brașov, însă doar până în 6 martie, ora 2.00. 

În parcare ar urma să rămână funcțional terminalul RAT și stații de taxi. Aici vor fi organizate deszăpezirea, un centru de ridicare a brățărilor de festival și zona de pauză pentru personal.

Chiar în zilele de festival, din 3 până în 5 martie, organizatorii vor să se închidă circulația pe Drumul de Poiană DN 1E, între orele 11.00 și 1.00. 

Organizatorii cer să fie permisă doar circulația mijloacelor de transport public, a mașinilor de intervenție, a taxiurilor, a vehiculelor riveranilor și a celor acreditate.

În Brașov, organizatorii cer mutarea stației pentru linia 100 din Livada Poștei, în dreptul Casei Armatei, pentru evitarea buclei care se face în acest moment.

Cei care vor dori să urce în Poiană cu mașina personală în cele tre zile vor trebui să plece din Livada Poștei înainte de ora 11.00 și să nu uite că nu vor avea la dispoziție parcarea mare.

Închiderea circulației între Brașov și Poiana Brașov ar putea conduce la o „sufocare” a Râșnovului, localitate din care, de asemenea, există un drum de acces spre Poiana Brașov.

Întrunită luni, comisia de circulație de la Brașov a analizat solicitările organizatorilor festivalului Massif, dar nu a luat nicio decizie. Membrii comisiei au decis să mai organizeze o întâlnire în această săptămână, în urma căreia să anunțe și solicitările care sunt aprobate. 

Festivalul Massif de la Poiana Brașov este creat de clujenii care au dat lovitura pe piața internațională de profil cu marele Untold (Cluj-Napoca) și apoi cu Neversea (Constanța). 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite