Elevi cu Salmonella la o școală din Brașov. Numărul lor din raportul DSP, mai mic decât cel din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți elevi brașoveni de la Școala 11 au ajuns la spital cu Salmonella. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, numărul acestora este de 24, dar pe listele unuia dintre spitale apăreau la un moment dat 30 de elevi

Elevi de la Școala 11 din Brașov au ajuns la spital FOTO Facebook Școala 11
Elevi de la Școala 11 din Brașov au ajuns la spital FOTO Facebook Școala 11

Douăzeci și patru de elevi ai Școlii Gimnaziale numărul 11 din Brașov au ajuns la spital, după ce au acuzat febră, dureri abdominale și stări de vomă, potrivit informării trimise Instituției Prefectului de către Direcția de Sănătate Publică. Micuții au ajuns la mai multe spitale din oraș pe întreg parcursul zilei de vineri, iar patru dintre ei au fost chiar internați.

Au reclamat unii febră, alții febră și dureri de burtică, vărsături. Noi avem o firmă de catering care ne aduce mâncare și în ziua respectivă probabil... Încă nu știm ce s-a întâmplat, pentru că nu am primit niciun rezultat. Vineri, când s-a întâmplat, copiii de la after school au avut crochete de pește cu legume”, a precizat Mihaela Nicodin, director Școala Gimnazială nr 11 Brașov.

Directoarea spune că este al doilea an consecutiv în care are contract cu firma de catering și că până acum nu au mai fost probleme. Pentru că numărul copiilor afectați a fost foarte mare, aceștia au ajuns la mai multe unități medicale din municipiu, între care Spitalul de Copii, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Militar.

A încercat DSP Brașov să minimalizeze dimensiunea reală a situației?

DSP a raportat 24 de cazuri, deși doar la Spitalul de Pediatrie figurau, la un moment dat, 30 de prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe, fără a le pune la socoteală pe cele de la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Militar.

Ca urmare a raportării defectuoase a instituției, nu știm nici dacă putem da crezare cifrei înaintate de un părinte, care spunea că micuțul său a fost al 104-lea elev ajuns la spital.

În urma rezultatelor examenelor de coprocultură recoltate de la cei patru pacienți internați, a fost identificată bacteria Salmonella, conform rezultatelor de laborator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov.

Direcția de Sănătate Publică a efectuat mai multe verificări la școală și la firma de catering. În urma acestora, școala a fost amendată cu 2.000 de lei, iar firma cu 10.000 de lei.

Școala 11 este una dintre cele mai căutate din Brașov, ea având after school de foarte mulți ani, motiv pentru care mulți părinți au căutat să își aducă aici copiii. Unitatea era chiar din perioada comunistă una dintre cele mai apreciate din oraș și și-a păstrat acest statut.

Deși „Adevărul” a încercat să obțină un punct de vedere de la DSP Brașov, conducerea instituției nu a putut fi contactată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite