Patru eleve de liceu, la spital cu toxiinfecție alimentară. Fetele stau la căminul unui colegiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru eleve de la căminul Colegiului Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu au ajuns la spital în seara zilei de joi, 16 noiembrie, cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Patru eleve de liceu au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară Foto: Alin Ion
Patru eleve de liceu au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară Foto: Alin Ion

Chiar directorul Colegiului Național Spiru Haret din Târgu Jiu (Gorj) a sunat la 112 și a anunțat cazul.

Au acuzat stări de rău și am anunțat Ambulanța. S-au deplasat două echipaje de ambulanță și un echipaj de SMURD. Le-au fost făcute primele investigații. S-au deplasat la spital. Au fost consultate. Au refuzat internarea și au venit înapoi la cămin“, a spus Flavius Boian, directorul Colegiului Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu.

Acesta a menționat că doar elevele respective au acuzat simptomele, deși toți elevii aflați în cămin au mâncat aceeași mâncare. Directorul liceului a menționat că este posibil ca elevele să fi mâncat produse și din exteriorul școlii. Flavius Boian a precizat că vineri, 17 noiembrie 2023, elevele se aflau la cursuri.

Ce diagnostic au stabilit medicii

Diagnosticul stabilit de medici a fost de toxiinfecție alimentară.

La Unitatea de Primiri Urgențe, de la Colegiul Național „Spiru Haret“, aseară, au fost aduse cu ambulanța patru eleve. Două eleve au vârsta de 17 ani și alte două de 18 ani. Niciuna nu a avut nevoie de internare. Au primit îngrijiri medicale și tratament in UPU, după care au plecat. Diagnosticul a fost de toxiinfecție alimentară, colică abdominală“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

În urmă cu câteva zile, aproape 60 de studenți ai Academiei de Poliție au început să se simtă rău începând de marți după-amiază, 14 noiembrie 2023, confruntându-se cu stări de vomă și dureri abdominale.

Studenții au mâncat la masa de prânz o ciorbă, iar la felul doi, piure cu carne.

La scurt timp, pe grupurile de Whatsapp au apărut întrebări, studenții cerându-și între ei lămâi și medicamente antivomitive, iar când durerile au devenit de nesuportat au solicitat ajutor medical

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite