Descinderi DIICOT în dosarul „Trafic de minori la stână”. Copil muncit ca un sclav, ținut într-o cușcă și abuzat fizic de ciobani

0
Publicat:

În perioada 2018-2022, un minor a fost exploatat în condiții grele de muncă și a locuit în condiții total insalubre. Copilul era și abuzat fizic de ceilalți ciobani

Un minor a fost exploatat la o stână în județul Brașov FOTO IPJ Brașov
Un minor a fost exploatat la o stână în județul Brașov FOTO IPJ Brașov

Un minor a fost abuzat la o stână și la un grajd din județul Brașov. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, efectuează percheziții domiciliare la cele două așezări pastorale.

Polițiștii fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului.

Pentru abuzuri asupra minorului au fost trimise în judecată trei persoane, în luna ianuarie a acestui an. În urma cercetărilor ulterioare, a reieșit faptul că minorul a fost exploatat în perioada 2018-2022 și ținut în condiții de sclav.

Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), a reieșit faptul că, în perioada 2018 – 2022, aceeași victimă minoră ar fi fost exploatată prin obligarea la muncă în condiții deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din județul Brașov”, a precizat agent șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Persoana vătămată minoră ar fi fost agresată, în mod repetat, adăpostită într-o cușcă amenajată la stână, fără minime condiții de igienă și ținută într-o continuă stare de aservire. Cazul minorului a ieșit prima oară la iveală în urmă cu doi ani, când polițiștii au aflat despre abuzurile la care a fost supus acesta de către angajați.

De această dată, polițiștii spun că minorul a fost și exploatat prin muncă în condiții extrem de grele, pe lângă abuzurile fizice la care a fost supus.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite