Tir răsturnat pe un drum european din Brăila: șoferul mașinii implicate a murit, iar traficul este blocat

0
Publicat:

Circulația auto este blocată pe Drumul European 587 în județul Brăila din cauza unui accident în care au fost implicate o mașină și un tir. Șoferul mașinii a murit.

Tir răsturnat pe un drum european FOTO: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău
Tir răsturnat pe un drum european FOTO: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău

Accidentul s-a produs pe DE 587, între localitățile Lanurile -Valea Cânepii (Brăila).Un autoturism și un tir s-au lovit violent pe șosea.

Tir răsturnat pe un drum european

Potrivit Poliției Brăila, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din orașul Însurăței, în timp ce conducea un vehicul pe DE 584, s-a angajat în depășirea unui alt vehicul fără a se asigura și a intrat în coliziune cu un tir.

Cele două autoturisme implicate au ieșit în afara părții carosabile, tirul răsturnându-se.

„Șoferul de 55 de ani a decedat,  iar conducătorul tirului, în vârstă de 54 de ani, din localitatea Scorțaru Vechi a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. De asemenea, șoferul tirului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a informat IPJ Brăila

Accident grav pe un drum european FOTO: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău
Accident grav pe un drum european FOTO: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău

„A fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Traficul auto este blocat pe Drumul European 587.

Cea mai aglomerată intrare din orașul Galați, în pericol de prăbușire

O alunecare de teren periculoasă s-a petrecut pe drumul naţional DN2B, cea mai aglomerată intrare în orașul Galaţi, din cauza precipitațiilor din ultima perioadă. Suparea poate afecta benzile transportoare care traversează șoseaua.

Dat fiind numărul ridicat de vehicule de mare tonaj ce tranzitează drumul, autoritățile locale au decis remedierea în regim de urgenţă a accidentului de teren ce poate conduce „la prăbuşirea benzilor transportoare peste drumul naţional DN2B, cu complicaţii deosebit de grave”.

„Precipitațiile înregistrate în ultima perioadă în zona Galaţi au creat condiţiile propice producerii de ravene şi alunecări de teren, cu consecinţe deosebite asupra drumului naţional DN2B, la intrarea în municipiul Galaţi. Instabilitatea taluzului din zona Tirighina poate afecta sistemul rutier al drumului şi implicit fundaţia stâlpului de susţinere a benzii transportoare”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice.

Potrivit expunerii de motive realizată de Primăria Galați, lucrarea de stabilizare a solului şi de reabilitare a terenului din zona Tirighina se poate încadra ca accident tehnic şi trebuie realizată într-un timp cât mai scurt.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite