Practici medievale într-un oraș din România. Un arab i-a dat foc la casă fostei iubite

0
Publicat:

Un bărbat de 41 de ani, din Emiratele Arabe Unite, a fost reținut de polițiști sub acuzația de distrugere. Individul a incediat casa fostei sale concubine din răzbunare și a furat DVD-urile cu imaginile filmate de camerele de supraveghere.

Cetățeanul arab i-a incediat casa fostei sale iubite FOTO Shutterstock
Cetățeanul arab i-a incediat casa fostei sale iubite FOTO Shutterstock

Pe 8 mai, Poliția municipiului Brăila a fost sesizată printr-un apel la 112 cu privire la faptul că imobilul aparținând unei femei, în vârstă de 30 de ani, din oraș ar fi fost incendiat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar incendiul s-a stins de la sine.

„În urma activităților de cercetare efectuate, polițiștii au stabilit faptul că fostul concubin al femeii, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Emiratele Arabe Unite, ar fi incendiat în noaptea de 8 mai, în jurul orei 5,00, locuința acesteia și ar fi sustras DVR-ul camerelor de upraveghere”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Pe 18 mai, bărbatul în cauză a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Brăila pentru distrugere și furt calificat.

O zi mai târziu, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă a cetățeanului arab pentru o perioadă de 30 de zile.

Cum s-a răzbunat un bărbat pe fosta iubită

Un incident similar a avut loc recent într-o comună din județul Bacău. Pe 18 august 2022, în jurul orei 1.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au fost sesizați prin 112, de către o tânără de 33 de ani, din comuna Cleja, despre faptul că, persoane necunoscute i-au incendiat autoturismul care era parcat în fața locuinței sale.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale care, în urma unor activități informativ-operative complexe au identificat un bărbat de 33 de ani, din comuna Livezi, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Pe 1 martie, polițiștii de investigații criminale, împreună cu cei din cadrul Poliției municipiului Onești, criminaliști și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 4 percheziții domiciliare, din care, 2 pe raza municipiului Onești, una în comuna Livezi și una în municipiul București.

În locațiile amintite au fost identificate mijloace materiale de probă, telefoane mobile, chei de autovehicule, un pistol neletal și sume de bani. De asemenea, bărbatul de 33 de ani și un altul de 39 de ani, din municipiul București au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

„Din cercetări s-a stabilit că, bănuitul s-ar fi deplasat cu un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul București, pe raza comunei Cleja, la domiciliul fostei concubine, respectiv tânăra de 33 de ani, unde ar fi incendiat autoturismul și bunurile acesteia din interiorul autovehicului, folosind un lichid inflamabil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Pe 27 martie, cei doi bărbați au fost reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentați instanței, care a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite