Braconieri prinși cu elicopterul. Au fost confiscate sute de kilograme de pește în județele Brăila și Tulcea VIDEO

0
Publicat:

Poliţiştii au confiscat, în această săptămână, peste 388 de kilograme de peşte, în urma constatării, în perioada de prohibiţie, a unor infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, dar şi comercializarea de produse alterate.

Polițiștii au confiscat sute de kilograme de pește de la braconieri FOTO arhivă Adevărul
Polițiștii au confiscat sute de kilograme de pește de la braconieri FOTO arhivă Adevărul

În perioada 8 - 12 mai, poliţiştii Serviciului de Poliţie 'Delta Dunării', împreună cu poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, au desfăşurat acţiuni pentru verificarea legalităţii activităţilor de deţinere, transport şi comercializare a peştelui, produselor şi subproduselor din peşte, în perioada de prohibiţie, în judeţele Brăila şi Tulcea.

„Au fost verificate 31 de obiective, dintre care 7 societăţi cu obiect de activitate în domeniul piscicol. Au fost confiscate peste 388 de kilograme de peşte din diferite specii şi 14 kilograme de icre din specia crap", se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Potrivit sursei citate, au fost constatate 9 infracţiuni, opt prevăzute de OUG nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi una prevăzută în Codul Penal privind comercializarea de produse alterate.

De asemenea, au fost indisponibilizate două ambarcaţiuni, două motoare de ambarcaţiune şi 76 de unelte de pescuit. Acţiunea a beneficiat de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite