VIDEO Plimbări pe Dunăre cu celebrele nave ale Brăilei. Podul suspendat va fi principala atracție a turiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Brăila a anunţat că reia cursele de agrement cu navele de pasageri „Lacu Sărat” şi „Chira Chiralina”. Sunt singurele curse publice pe Dunăre, din zona Brăila-Galaţi. Podul suspendat va fi principala atracție turistică.

Nava Lacu Sărat reia plimbările pe Dunăre FOTO: Obiectiv Vocea Brăilei
Nava Lacu Sărat reia plimbările pe Dunăre FOTO: Obiectiv Vocea Brăilei

Potrivit Serviciului de Transport Public Local de Călători și Administrare Portuară Brăila din cadrul Primăriei Brăila, cursele de agrement cu navele „Lacu Sărat” şi „Chira Chiralina” vor fi reluate începând cu 1 Mai. Cei dornici să aibă parte de o călătorie relaxantă pe Dunăre trebuie să plătească 20 lei/persoană pentru o oră de deplasare cu nava „Lacu Sărat” si 25 lei/persoana cu nava „Chira Chiralina”.

Plimbări pe Dunăre în zona Brăila-Galați

„Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe nava Lacu Sărat va fi de 30 pasageri iar numărul maxim permis va fi de 90 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 30 pasageri. Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe nava Chira Chiralina va fi de 17 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 25 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 17 pasageri”, au transmis autoritățile.

Înscrierile pentru curse se fac zilnic/ de luni până joi în intervalul orar 8.30 - 16.30 şi vineri în intervalul orar 08.30 - 12.00, telefonic la tel./fax 0239/613654; mobil 0753/095046. 

Pentru înscriere se vor comunica, obligatoriu, următoarele date: numele, prenumele şi  numărul de telefon al persoanei de contact, numărul de persoane şi cursa pentru care se face înscrierea. Traseul nu a fost încă anunțat, însă cele două nave vor ajunge până în apropierea podului suspendat peste Dunăre, unul dintre cele mai importante atracții pentru turiști.

Navele cu turiști vor ajunge în apropierea podului suspendat peste Dunăre FOTO: Radu Aramă
Navele cu turiști vor ajunge în apropierea podului suspendat peste Dunăre FOTO: Radu Aramă

„Dacă în intervalul stabilit pentru înscrieri nu s-a întrunit numărul minim de persoane, pentru fiecare cursă, aceasta nu se va efectua, urmând ca fiecare persoană înscrisă să fie înştiinţată telefonic, la numărul comunicat la înscriere. Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 20 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe bază biletului de călătorie, la îmbarcarea pentru cursa respectivă”, au mai transmis reprezentanții Serviciului de Transport Public Local de Călători și Administrare Portuară Brăila.

În 2022, singurele curse publice de pasageri de pe Dunăre, din zona Brăila-Galaţi, au fost suspendate la numai o lună de la deschidere. Motivul este aproape de necrezut: lipsa personalului autorizat, respectiv timonier şi căpitan fluvial. Cursele au fost reluate, însă, o lună mai târziu. 

Nava de pasageri „Lacu Sărat” a fost construită în anul 1990, în Şantierul Naval Brăila. Nava „Chira Chiralina” a fost construită cu fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime. A fost botezată „Chira Chiralina” în amintirea „femeii-simbol” a Brăilei. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite