Țigări de contrabandă,transportate cu calul, la Valea Vișeului. După ce a fost prins, a sunat la 112 să reclame calul furat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru oameni au fost surprinși transportând țigări de contrabandă cu calul, în Valea Vișeului. Nu foloseau un atelaj sau un alt vechiul tras de cal, ci o improvizație care i-a surprins chiar și pe polițiștii de frontieră. După incident, proprietarul calului a sunat la 112.

Țigările transportate cu calul   FOTO ITPF Sighetu Marmației
Țigările transportate cu calul FOTO ITPF Sighetu Marmației

Patru bărbați sunt acum cercetați pentru contrabandă, după ce au fost surprinși de polițiștii de frontieră transportând mai multe colete cu țigări de contrabandă, folosind un cal. Nu foloseau, însă un atelaj sau un vehicul tras de cal, ci au improvizat câteva crengi de brad, pe care au așezat coletele cu țigări de contrabandă și le-au legat de cal.

La două ore după ce oamenii au fost prinși și țigările confiscate, proprietarul calului a sunat la 112 și a reclamat calul furat. În prezent bărbatul este cercetat pentru contrabandă întrucât, din verificări, a rezultat că este implicat în activitatea infracţională.

În jurul orei 16.30, pe raza localității Valea Vișeului, județul Maramureș, polițiștii de frontieră au observat patru persoane  care transportau cu ajutorul unui cal mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării. Bărbații au legat mai multe crengi de brad in spatele calului, iar pe acest ,,pat” de crengi au așezat cele 10 colete cu țigări, metodă pe care colegii noștri de la Sectorul Valea Vișeului au mai întâlnit-o de-a lungul timpului”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frotnieră (ITPF) Sighetu Marmației.

Când oamenii legii i-au somat să se oprească, aceștia s-au împrăștiat, abandonând țigările de contrabandă și fugind fiecare în altă direcție.

Nu i–au oprit nici focurile de armă

Lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi nu s-au oprit. În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar în urma inventarierii coletelor s-a constatat că acestea conțin 5.000 pachete țigări, în valoare de 58.500 lei”, mai arată Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

După ce au făcutverificrile de rigoare, oamenii legii au identifica proprietarul calului, un cetățean român domiciliat în judeţul Maramureş, despre care s-a stabilit că este implicat în activitatea infracțională cu țigări de contrabandă. Acesta chiar le-a făcut o surpriză polițiștilor de frontieră. „De asemenea, s-a mai constatat că maramureșeanul a sunat la 112, la aproximativ 2 ore după producerea evenimentului și a reclamat că cineva i-a furat calul din grajd. Date fiind rezultatele verificărilor, bărbatul este în prezent cercetat pentru contrabandă”, mai arată ITPF.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite