Două surori de 14 ani au dispărut fără urmă de 24 de ore. Poliţiştii au cerut ajutorul cetățenilor ca să le găsească

0
Publicat:

Două fete de 14 ani din Bacău i-au pus pe jar pe polițiști. Adolescentele au plecat luni, 3 iulie, de acasă și de atunci sunt de negăsit.

Cele două surori dispărute FOTO IPJ Bacău
Cele două surori dispărute FOTO IPJ Bacău

Două surori minore, ambele în vârstă de 14 ani, sunt căutate de poliţişti după ce au fost date dispărute de familie. Cele două surori se numesc Vişina-Sabina şi Sonia-Gabriela Cojocaru şi sunt din municipiul Bacău.

Semnalmente:

– Cojocaru Sonia-Gabriela: înălţime aproximativ 1,50 metri, greutate 50 de kilograme, constituţie atletică, ochi căprui, păr şaten, la momentul plecării era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de culoare roz şi o bluză de culoare albă;

– Cojocaru Vişina-Sabina, înălţime aproximativ 1,55 metri, greutate 50 de kilograme, constituţie atletică, ochi căprui, păr şaten.

Acestea au plecat voluntar de la domiciliu în data de 3 iulie şi nu au mai revenit până în prezent. Poliţiştii roagă cetăţenii care pot furniza informaţii să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Tot mai multe fete de 13-14 ani fug de acasă în căutarea „iubiţilor” de pe Facebook

Disparițiile fetelor de 13-14 ani de acasă au devenit un adevărat fenomen în România. Un val de dispariţii de la domiciliu ale unor adolescente nu mai mari de 14 ani a fost remarcat și de către poliţiştii prahoveni în ultimii ani.

Neoficial sunt învinovăţite reţelele sociale şi relaţiile nefireşti care se nasc online între fete minore şi bărbaţi adulţi, dar în spatele fiecărei dispariţii este o dramă nerezolvată la timp. Zeci de adolescente din Prahova care au ales să plece singure de acasă, multe în miezul nopţii, fără să lase măcar un singur indiciu despre traseul pe care intenţionează să-l parcurgă. 

Unele dintre aceste plecări voluntare au fost făcute public de către poliţiştii din Prahova, dar tot atâtea altele au fost ţinute oarecum ferite de ochii lumii, pentru că părinţii nu au aprobat mediatizarea dispariţiilor.

Îngrijorător este că fetele sunt găsite în zonele extrem de periculoase sau în braţele unor bărbaţi în toată firea care vor să profite inclusiv financiar de pe urma acestor copii vulnerabili.

Au fost cazuri în care adolescentele au fost găsite după zile de căutări,  într-un ”cuib” de traficanţi şi consumatori de droguri dintr-un cartier rău famat din Bucureşti. Altele au fost găsite pe litoral, la mănăstiri sau prin sate uitate de lume, în căutarea iubitului cunoscut pe Facebook.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite