Directorul școlii din Bacău unde un copil a fost sărbătorit cu lăutari, demis. De ce s-au revoltat cadrele didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia de a-l demite pe directorul școlii Miron Costin pentru că a permis organizarea unei petreceri cu șampanie și lăutari pentru un copil de clasa a -II-a a creat mare nemulțumire în rândul cadrelor didactice.

Copilul a fost sărbătorit la școală, în timpul orelor de curs FOTO Shutterstock
Copilul a fost sărbătorit la școală, în timpul orelor de curs FOTO Shutterstock

Copilul a fost sărbătorit la sfârșitul lunii ianuarie, în școală, chiar în timpul orei de curs, au stabilit reprezentanții ISJ Bacău. Părinții au venit cu tort, iar o cântăreață de muzică populară i-a oferit o șampanie micuțului și i-a cântat.

Pe 2 februarie, ISJ Bacău a decis să îl demită pe director, care între timp ar fi intrat în concediu medical, scrie Bacău.net. Decizia a nemulțumit profesorii care au protestat în fața unității de învățământ. Într-o conferinta de presă, inspectorul școlar general, Anca Egarmin, a precizat, joi, că directorul școlii, „Miron Costin”, Andrei Enache ar fi încercat să mușamalizeze problemele după aniversarea elevului. Astfel, petrecerea ar fi avut loc la ora 10:20, în timpul orei de curs, nu în pauza mare așa cum a declarat directorul, a spus șefa ISJ, conform sursei citate.

O filmare retrasă ulterior de pe rețelele de socializare a stârnit un adevărat scandal la școala „Miron Costin” din Bacău. Pe imagini se vede un copil căruia părinții i-au făcut o surpriză, aducând la clasă un cameraman, fotografi și o cântăreață de muzică populară. A fost declanșată o anchetă.

Tatăl copilului este primar

Un elev de clasa a doua de la școala „Miron Costin” din Bacău a fost sărbătorit cu mare fast de părinți chiar în sala de clasă la împlinirea vârstei de 9 ani. Părinții au angajat o cântăreață de muzică populară, animatori, dar și mai mulți cameramani și fotografi care au filmat și fotografiat evenimentul.

Tatăl copilului pentru care s-a organizat momentul festiv este Dragoș Boghian, primarul comunei băcăuane Vultureni. Evenimentul a avut loc pe 26 ianuarie, iar scandalul s-a declanșat după ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare.

Mai mulți părinți și-au exprimat dezacordul cu privire la opulența evenimentului și la impactul negativ pe care l-ar putea avea asupra celorlalți elevi ai școlii. Ulterior, filmarea a fost scoasă de pe rețelele de socializare.

Directorul școlii „Miron Costin” i-a convocat pe părinții elevului sărbătorit la școală pentru explicații, dar a cerut lămuriri și de la personalul care a permis pătrunderea animatoarelor și a celorlalte persoane în școală și dacă a fost solicitat acordul părinților pentru filmarea care a fost realizată în clasă și publicarea ulterioară a imaginilor.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite