Avioanele Blue Air vor zbura pentru Aeroitalia. Compania va efectua curse de la Roma și Milano spre Bacău

0
Publicat:

Blue Air, care a anunțat recent că nu poate relua zborurile din România din 10 octombrie, a semnat un parteneriat cu compania Aeroitalia, înființată anul acesta, în baza căruia îi va închiria avioanele.

Blue Air a închiriat mai multe avioane companiei Aeroitalia FOTO economica.net
Blue Air a închiriat mai multe avioane companiei Aeroitalia FOTO economica.net

„Societatea Blue Air Aviation S.A. a încheiat un contract de tip wet lease cu compania AeroItalia, acest contract reprezintă o modalitate de venituri pentru companie”, au precizat reprezentanții Blue Air pentru economica.net. Informația a fost inițial publicată de CH Aviation, un furnizor de informații specializate pentru companiile aeriene.

Contractul wet lease înseamnă că Blue Air a închiriat avioane către Aeroitalia, cu tot cu personal, pentru servicii la bord, cu întreținere și asigurare. De la 13 câte avea în momentul în care Administrația Fondului de Mediu (AFM) a pus poprire pe conturile companiei, Blue Air a rămas cu doar patru avioane.

„De la un număr de 32 aeronave în 2019, în acest moment (n.r. – 7 septembrie) funcționăm cu 13 aeronave, iar în cursul următoarelor luni vom fi obligați să rămânem cu cinci aeronave pentru că restul vor trebui restituite proprietarilor acestora”, anunța în urmă cu lună compania. Datele Planespotters arată că pe 6 octombrie, în flota companiei mai sunt doar patru avioane.

Primele rute anunțate de Aeroitalia

La începutul acestei luni, aeronava Boeing 737-530 înregistrată de Blue Air cu YR-AMA, a fost transferată de la Torino la Forli pentru a efectua zboruri pentru Aeroitalia, potrivit Italiavola.com.

Și AirConnect, compania românească care anunțase un parteneriat cu Blue Air chiar în ziua în care AFM a pus poprire pe conturile acesteia, are un parteneriat cu Aeroitalia, anunțat odată cu anularea zborurilor din România care trebuiau să înceapă luna aceasta.

Motivul anulării: întârzierea livrării celui de-al doilea avion. Sub 1.000 de persoane au fost afectate de zborurile anulate de AirConnect, potrivit informațiilor companiei transmise la solicitarea economica.net

Compania Aeroitalia a fost înființată în Italia anul acesta, cu baza la Forli, și are în flotă trei modele Boeing B737-800, mai vechi de 20 de ani. Potrivit datelor de pe site-ul companiei, aceasta ar urma să zboare și în România, de la Roma și Milano Bergamo spre Bacău.

AirConnect are cu Aeroitalia un parteneriat de tip code share pentru vânzarea de bilete pentru zborurile de la Bacău spre Roma Fiumicino și Milano Bergamo, primele rute anunțate de Aeroitalia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite