Agent agricol trimis în judecată pentru falsuri. Ce acuzații îi aduc procurorii Anticorupție

0
Publicat:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Ovidiu Zota, agent agricol în cadrul primăriei comunei Dealu Morii din județul Bacău.

Cazul este instrumentat de procurorii DNA FOTO Arhivă
Cazul este instrumentat de procurorii DNA FOTO Arhivă

Funcționarul este acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte, sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată dar și de fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2015-2020, inculpatul Zota Ovidiu, în calitatea menționată mai sus, ar fi emis pe numele altei persoane mai multe adeverințe (în care au fost consemnate date false) pe care, aceasta din urmă, le-ar fi depus ulterior la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plăți pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.

„Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 22.095 lei, sumă de bani ce a fost restituită în totalitate de către persoana respectivă Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău”, se arată în comunicatul procurorilor Anticorupție.

În același dosar, între procurorii anticorupție și alte două persoane (una dintre ele fiind beneficiara fondurilor nerambursabile) au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind stabilită o pedeapsă de un an și patru luni închisoare cu suspendarea executării acesteia pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite