Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă în flagrant în timp ce ar fi dat mită pentru o sentință favorabilă edilului - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soacra lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia-Mare, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce dădea 50.000 de euro mită pentru o sentință favorabilă ginerelui său. Mai exact, banii ar fi urmat să ajungă la magistratul care urmează să dea soluția în cursul acestei luni, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

Soacra edilului este audiată într-o cauză a DNA. Foto: Arhivă
Soacra edilului este audiată într-o cauză a DNA. Foto: Arhivă

Sursele citate menționează că persoana căreia soacra ediului ar fi urmat să îi dea banii este mama judecătoarei care pe 24 noiembrie urmează să pronunțe sentința într-un dosar în care este cercetat Cătălin Cherecheș. 

Femeia ar fi promis între 50.000 și 100.000 de euro, mita fiind mascată sub forma achiziției unei firme pe care ar fi deținut-o mama magistratului. Cei 50.000 de euro ar fi reprezentat o primă tranșă, iar tranzacția s-ar fi realizat, conform surselor Adevărul, într-un restaurant din Iulius Mall, Cluj.

Potrivit surselor Adevărul, magistratul nu ar fi agreat primirea banilor.

Închisoare cu executare în primă instanță

Dosarul pentru care ar fi intervenit soacra primarului este în prezent la Curtea de Apel Cluj, urmând ca sentința definitivă să fie dispusă pe 24 noiembrie.

Anterior, în februarie 2022, edilul din Baia Mare a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare. La acel moment, i-a fost aplicată, nedefintic, și interdicția de a ocupa o funcție publică. 

Dosarul a fost deschis în 2016, Cătălin Cherecheș fiind trimis în judecată în 2018, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite