37 de oameni rămași sub cerul liber după incendiul devastator de la Buhuși. Ajutor de la autorități și din donații

0
Publicat:

37 de persoane, din care 19 sunt copii, au rămas practic sub cerul liber după incendiul care a mistuit la Buhuşi, duminică, 3 martie, imobilul în care acestea locuiau în Colonia Bistriței.

Cei afectați de incendiu pot fi ajutați cu donații FOTO Vasile Zaharia
Cei afectați de incendiu pot fi ajutați cu donații FOTO Vasile Zaharia

Deși au intervenit cu mai multe autospeciale și cu efective crescute, pompierii au reușit să stingă focul abia după 4 ore.

Focul a ars acoperișului unei case de locuit, cuprinzând o suprafață estimată la 300 de metri pătrați, inclusiv acoperisul din lemn și înveliș din azbociment. În urma incendiului, au fost afectate și bunurile din interiorul locuinței dar si alte case alaturate. Majoritatea celor care locuiau în acel imobil, cu posibilități materiale rfeduse, au rămas doar cu hainele de pe ei.

Situația oamenilor din Buhuși rămași fără adăpost a fost analizată în şedința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău. Pe baza situației prezentată de primarul Vasile Zaharia, în funcție de necesitățile persoanelor aflate în dificultate, se vor lua măsuri.

„Am aprobat planul de măsuri care permite autorităților locale să vină, rapid, în sprijinul acestor oameni năpăstuiți. În funcție de natura solicitărilor ulterioare formulate de Primăria Buhuşi, vom cere sprijin inclusiv din partea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Buhuşenii afectați de incendiul din 3 martie trebuie să ştie că nu sunt lăsați să se descurce de unii singuri, iar CJSU ȘI autoritățile locale acționează cu responsabilitate pentru depăşirea acestei situații de urgență şi revenirea la o viață normală”, a declarat prefectul Lucian Bogdănel, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Alimente, materiale de construcții și containere de locuit de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat

Situația celor 37 de oameni (9 familii) rămași fără locuință a fost subiectul ședinței extraodinare a Consiliului Local Buhuși. Cei afectați vor primi o masă caldă pe zi. ”Le-am propus celor afectați relocarea temporară, dar aceștia au refuzat, preferând să stea la rude, în zonă.

Vom solicita alimente, materiale de construcții și containere de locuit de la Administrației Naționale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale și de la Departamentului pentru Situații de Urgență. În aceste demersuri am avut sprijinul nemijlocit al Instituției Prefectului Județului Bacău. Persoanele care doresc să facă donații pentru aceste familii (haine, încălțăminte, lenjerie, articole pentru copii etc) o pot face la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” Buhuși”, a declarat primarul Vasile Zaharia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite