Comoara din stup care te scapă de infecții. Mierea și multiplele ei beneficii, lăudate de o familie de apicultori

0
Publicat:

Familia Florin și Florina Margea din Arad ne vorbește despre fagurele de miere, care este un produs natural, plin de vitamine, cu numeroase beneficii pentru sănătatea organismului.

Fagurele este un produs preferat de mulți FOTO Familia Margea
Fagurele este un produs preferat de mulți FOTO Familia Margea

Florin și Florina Margea sunt un cuplu de apicultori din Arad care a făcut din miere nu doar o afacere, ci și un stil de viață sănătos. 

Fagurele de miere este folosit pentru tratarea anumitor afecțiuni din cele mai vechi timpuri. Este un produs bogat în nutrienți și în antioxidanti, importanți pentru organism. Susține sănătatea inimii și este un sprijin în lupta cu infecțiile. Fagurele este, de asemenea, sursă directă de lăptișor de matcă natural, propolis și polen de albine.

Mierea depozitată în fagure este cea mai pură și mai crudă formă de miere, iar ceara din care este compus fagurele are valoare nutrițională și beneficii pentru sănătate. Conține vitaminele B, C, D și E, fitonutrienți și beneficii antioxidante și antiinflamatorii. Totodată, fagurele este bogat în acizi organici și compuși fenolici care protejează sănătatea inimii.

Este anti-bacterian, antiviral, antifungic fiind o alternativă sănătoasă la îndulcitori – fără zaharuri rafinate, fără substanțe chimice, un indice glicemic scăzut și este complet neprelucrat. Cristalizarea (zaharisirea) mierii este un proces natural ce confirmă faptul că mierea este crudă și atestă calitatea superioară a acesteia. Consumul de fagure este o modalitate prin care vă puteți bucura de rodul muncii albinelor. Acest lucru poate oferi beneficii pentru sănătate, variind de la un risc mai mic de infecție la o inimă și un ficat mai sănătoase. Mierea crudă din fagure are o consistență mai texturată decât mierea filtrată. În plus, celulele cerate pot fi mestecate că o gumă”, a declarat Florina Margea.

Fagurele, consumat întreg – atât mierea, cât și celulele ceroase, poate întări apărarea organismului împotriva ciupercilor și a unor tipuri de bacterii cauzatoare de boli, vă poate ajuta să vă protejați intestinul împotriva anumitor paraziți.

Deoarece produsele apicole sunt produse de către de albine din surse naturale, acestea nu sunt standardizate din punct de vedere al proprietăților organoleptice, de aceea culoarea, gustul, mirosul sau aspectul putând să varieze de la un lot la altul, fără a influența beneficiile și calitatea produselor”, mai adaugă Florina Margea.

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite