Cea mai simplă rețetă de pâine pentru sandvișuri. Nutriționiștii o recomandă pentru calități

0
Publicat:

Nutriționistul Luminița Catană de la Arad ne spune cum putem prepara în casă pâinea pentru sandvișuri. Aceasta este recomandată atunci când avem nevoie de ceva rapid, gustos și simplu de făcut.

Pâinea este ideală pentru sandviciuri FOTO Luminița Catană
Pâinea este ideală pentru sandviciuri FOTO Luminița Catană

Nutriționista Luminița Catană e devăluie această rețetă, deoarece pachetul de dimineață și micul dejun sunt o provocare pentru fiecare dintre noi.

„Pâinea din comerț este de multe ori fadă și parcă îi lipsește ceva. Însă cu această rețetă din făină albă, veți avea dimineți frumoase și delicioase. Dacă sunteți la început, vă recomand să o faceți, pentru că este o rețetă simplă și necesită mai puține ingrediente. Totuși, trebuie să fie de calitate. Da, făina albă nu este recomandată, însă să știți, dacă este de calitate, are la rândul ei beneficii. Un conținut bogat de fibre susține digestia, este o sursă de seleniu, riboflavină și niacină, tiamină, cupru, fosfor și zinc. Consumată moderat este, de asemenea, pe lista pâinicilor gustoase”, spune Luminița Catană.

Ingrediente:

500 grame de făină albă de bună calitate și puțin în plus pentrumasa de lucru

- 340 grame de apă

- 50 de grame de unt moale și încă puțin în plus pentru uns tava

- 10 grame drojdie uscată sau 25 grame drojdie proaspătă

- 20 grame de zahăr brun

- două lingurițe de sare

- o lingură ulei de măslin

Mod de preparare:

Se pun la dospit drojdia cu zahărul. Așezați în bolul de frământat făina, sarea, untul moale dar nu topit și uleiul de măsline.

Adăugați apa cu drojdia și frământați câteva minute cu mixerul sau manual. Veți obține un aluat relativ moale, pe care trebuie să îl puneți la crescut într-un bol tapetat cu făină.

Lăsați-l la crescut timp de o oră, acoperit și într-un loc călduț.

Tapetați cu făină masa de lucru, împăturați aluatul de câteva ori, apoi așe zați-l în tava unsă cu unt și tapetată cu făină (dimensiunea ideală 28x18x17cm). Acoperiți cu un șervet și lăsați să crească încă o oră.

Așezați tava pe șina de jos a cuptorului rece, reglați la 200 de grade Celsius și coaceți pentru 30 de minute. Scoateți pâinea cu grijă din formă și lăsați-o la copt încă zece sau 12 minute.

Scoateți-o pe un grătar, stropiți ușor cu apă rece, acoperiți cu un șervet și lăsați-o la răcorit.

Pâinea este ideală pentru un mic dejun, nu este sfărâmicioasă, se taie foarte ușor, se păstrează bine și este lejeră.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite