Tâlhării în serie comise noaptea în locuinţele unor vârstnici. Trei infractori condamnaţi la pedepse grele

0
0
Infractorii vor sta peste 9 ani la închisoare. Foto: arhivă Adevărul
Infractorii vor sta peste 9 ani la închisoare. Foto: arhivă Adevărul

Doi bărbaţi din Miercurea Sibiului (judeţul Sibiu) şi unul din Gârbova (judeţul Alba) au fost condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia la pedepse grele pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.

Gheorghe Viorel L., Cătălin Gheorghe T. şi Nicolae Remus G. au intrat în locuinţă bănuind că proprietarii au ascunsă o sumă mare de bani. S-au mascat cu cagule şi au ameninţat victimele cu un pistol, care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie.

Agresiunea a avut loc în noaptea de 11/12 iulie 2016, în intervalul orar 03.00-04.00. Prima hotărâre a fost pronunţată după aproape 6 ani, în 11 mai 2022. Una dintre victime a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Cei doi fraţi au reuşit să scape scăparea escaladând geamul unei camere unde fuseseră încuiaţi de agresori, au alertat vecinii şi poliţia.

Cei trei bărbaţi au fost identificaţi după o muncă operativă intensă ce s-a derulat timp de peste 1 an de zile, fiind folosite ca probe imagini înregistrate de camere de supraveghere, interceptări ale unor convorbiri telefonice, precum şi o expertiză genetică. În autoturismul cu care s-au deplasat la locuinţa victimelor au fost găsite trei cagule şi mănuşile purtate de către aceştia.

S-a dispus efectuarea unei expertize genetice în vederea identificării urmelor biologice sau a amestecurilor de urme biologice existente pe suprafaţa acestora. Expertul criminalist a concluzionat faptul că pe suprafaţa unei perechi de mănuşi găsite în interiorul torpedoului autoturismului, utilizate de către unul dintre cei trei agresori, au fost puse în evidenţă urme biologice ce provin de la una dintre cele două victime, respectiv de la cea care a fost lovită de mai multe ori cu pumnul în faţă.

Înregistraţi în maşina poliţiei

Cei trei au fost înregistraţi ambiental în autospeciala de poliţie, după momentul percheziţiilor şi reţinerii pentru audieri, în 27 noiembrie 2017, când au purtat discuţii şi s-au înţeles să nu recunoască fapta de tâlhărie asupra celor doi fraţi. Unul dintre autori a dat informaţii detaliate despre modul cum s-a comis fapta, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori. 

Infractorii au mai dat alte două ”lovituri” asemănătoare, jefuind persoane singure în două sate din Alba şi Hunedoara. Unul dintre dosare a fost finalizat în 2020, cu condamnări la închisoare cu executare. ”La data de 2 iulie 2016, în jurul orei 03.00, au pătruns prin efracţie în locuinţa unei bătrâne de 92 de ani din comuna Şibot, judeţul Alba, unde, prin ameninţarea victimei cu moartea şi acte de violenţă, i-au luat de suma de 1.400 lei, după care au părăsit locul faptei”, au transmis anchetatorii în legătură cu acest caz.

În dosarul privind la tâlhăria din locuinţa fraţilor din satul Gârbova, cei trei infractori au primit următoarele pedepse, care includ şi condamnările anterioare: Gheorghe Viorel L. - 9 ani şi 4 luni de închisoare, Cătălin Gheorghe T. - 9 ani şi 3 luni de închisoare, Nicolae Remus G. – 10 ani şi 2 luni de închisoare. Din acestea urmează să fie scăzute perioada deja executată, începând cu din noiembrie 2017. Cei trei mai trebuie să plătească 10.000 de lei daune morale victimei agresate în noaptea tâlhăriei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Premierul Nicolae Ciucă: „Fabricile de la Cugir nu au putut onora un contract de 1.000 de pistoale pentru Armata Română“

Dispută între liberali, într-un oraş din Transilvania. Un fost viceprimar pierde procesul prin care contestă schimbarea din funcţie

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite