Român de 26 de ani arestat în legătură cu o crimă din Franţa. Victima este un italian găsit mort într-o pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr de 26 de ani a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care urmează să judece şi o cerere de extrădare în Franţa unde urmează să fie audiat în legătură cu o crimă.

Tânărul este din comuna Cut, judeţul Alba, şi era căutat de autorităţile din Franţa pentru infracţiuni contra persoanei. Potrivit IPJ Alba, acesta a fost prins pe raza comunei şi, ulterior, prezentat Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Vineri, 13 mai, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dispus arestarea preventivă a tânărului, pentru 15 zile. Bărbatul a contestat la ÎCCJ hotărârea de arestare.

Tânărul era dat în urmărire pentru a fi audiat în cazul unui bărbat italian care a fost dat dispărut, iar apoi găsit mort, potrivit unor surse judiciare citate de alba24.ro. Fapta s-ar fi petrecut în 2019, într-un sat din sud-estul Franţei. Autorităţile franceze vor să-l interogheze, însă deocamdată nu se ştie gradul de implicare al acestuia în cazul menţionat.

Dispariţia bărbatului italian, care ar fi lucrat la o pizzerie din localitatea franceză, a fost anunţată în iulie 2019, potrivit surselor citate. Trupul neîsufleţit al acestuia, care prezenta multiple urme de violenţă, ar fi fost descoperit abia în septembrie 2019, într-o pădure din apropiere.

Tânărul din Alba nu ar mai  fi fost văzut în localitate tot din septembrie 2019. La mai bine de doi ani, acesta a fost identificat în judeţul Alba.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Vă mai recomandăm:

 

Premierul Nicolae Ciucă: „Fabricile de la Cugir nu au putut onora un contract de 1.000 de pistoale pentru Armata Română“

 

Dispută între liberali, într-un oraş din Transilvania. Un fost viceprimar pierde procesul prin care contestă schimbarea din funcţie

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri