Șoseaua spectaculoasă din Apuseni, gata în 2023 pe o lungime de 43 de kilometri: „Lucrările sunt în grafic”

0
Publicat:

Antreprenorul lucrează intens pe lotul 1 al DJ 107I – Transalpina de Apuseni, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România.

În unele zone drumul este la stadiul de asflat FOTO CJ Alba
În unele zone drumul este la stadiul de asflat FOTO CJ Alba

Reprezentanții Consiliului Județean Alba spun că lucrările de modernizare pe acest lot vor fi gata la finalul acestui an. De la Bucium la Aiud, Transalpina de Apuseni străbate unele dintre cele mai sălbatice și spectaculoase peisaje din România.

„Lucrările sunt în grafic pe lotul 1 al DJ 107 I – Transalpina de Apuseni. Se lucrează intens la terasamente, rigole și poduri. Totodată, a fost aplicat stratul de balast stabilizat, iar de miercuri va începe aplicarea stratului binder. Ne cerem scuze locuitorilor municipiului Aiud pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegerea de care dau dovadă!

Lotul 1 are o lungime de 43,51 km, plecând din Municipiul Aiud și până la Ponor. Lucrările de modernizare ale acestui lot vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, a anunțat vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.

Transalpina de Apuseni FOTO CJ Alba
Transalpina de Apuseni FOTO CJ Alba

Lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” – lotul 1, care face legătura între municipiul Aiud și comunele Râmeț și Ponor, au reînceput în luna ianuArie 2023. Contractul pentru continuarea lucrărilor pe cei 43,5 km are o valoare de peste 113,6 milioane de lei, termenul de execuție fiind de maxim 12 luni. Antreprenor este societatea Elis Pavaje SRL Petrești.

În 19 aprilie 2022, Consiliul Județean Alba a emis notificarea de reziliere a contractului de lucrări cu asocierea Operes SRL – Societatea de Construcții Napoca SA – Cosedil SPA, câștigătoarea licitației pentru lotul 1, ca urmare a neconstituirii garanției de bună execuție din partea antreprenorului. Raportul contractual dintre părți a încetat începând cu data de 6 mai 2022.

Lucrările ar urma să fie gata în 2023 FOTO CJ Alba
Lucrările ar urma să fie gata în 2023 FOTO CJ Alba

Până atunci, pe lotul 1 din DJ 107 I (Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN74 Bucium Cerbu, au fost executate lucrări în proporție de aproximativ 29% din valoarea contractului inițial de execuție.

Contractul privind continuarea lucrărilor pe lotul 2, Ponor - Bucium, nu a fost încă atribuit.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite