Nouă persoane din comuna Ponor - Alba, cercetate penal pentru înşelăciune de 70.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biblie bani FOTO 123 RF

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au finalizat cercetările într-un dosar penal în care mai multe persoane din comuna Ponor sunt cercetate pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, fapte prin care s-a creat un prejudiciu bugetului de stat, de aproape 70.000 de lei.

Dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată. În dosar este cercetat preşedintele unei asociaţii de creşetere a animalelor (L.I., de 57 de ani, din comuna Ponor) şi alte 8 persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 68 de ani, din aceeaşi comună care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune. 

”Din cercetări a rezultat că în perioada aprilie 2010 – aprilie 2011, L.I., în calitate de preşedinte al unei asociaţii de crescători de animale, a întocmit contracte individuale de muncă fictive, pe baza cărora au fost încheiate convenţii cu AJOFM Alba, obţinând în mod fraudulos subvenţii şi scutiri de la plata contribuţiilor sociale pentru şomaj. Prin aceste fapte s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 38.436 lei. Totodată, celelalte 8 persoane cercetate, ce au fost angajate în mod fictiv de L.I., au încasat în mod fraudulos indemnizaţii şi ajutoare de şomaj, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 28.485 lei”, se afirmă în comunicatul IPJ Alba.

Dosarul penal urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunerea de întocmire a rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată, sub aspectul comiterii de către cei 9 inculpaţi a infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.

Traficanţi de droguri din Bucureşti condamnaţi definitiv la închisoare cu executare la Alba Iulia

 

DNA Alba a obţinut arestarea preventivă a doi responsabili cu implementarea proiectului de reabilitare a unor şcoli din Braşov şi Sibiu

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite