Filmare indecentă transmisă pe Telegram și WhatsApp. Ce pedeapsă a primit autorul în vârstă de 19 ani

0
Publicat:

Un tânăr de 19 ani, care a filmat și a transmis prin Telegram și WhatsApp o înregistrare în care două persoane întrețineau relații sexuale, a fost condamnat la amendă penală pentru infracțiunea de violare a vieții private.

Bărbatul a trimis filmulețul pe Telegram și WhatsApp FOTO Pixabay
Bărbatul a trimis filmulețul pe Telegram și WhatsApp FOTO Pixabay

Bărbatul (M.C.R.) este acuzat de procurori de săvârșirea a două fapte de violare a vieții private. Plângerea a fost depusă de femeia care apărea în înregistrarea video. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 24 august 2021, a realizat o înregistrare audio-video cu telefonul mobil, în cadrul căreia a surprins pe un martor în cauză, prieten de-al său, şi o femeie în timp ce aceştia întreţineau relaţii sexuale.

Filmarea a fost realizată într-o încăpere din locuința sa, în comuna Șibot, satul Balomiru de Câmp

Ulterior, în aceeași noapte, fără a avea consimţământul persoanei vătămate a transmis mai multor persoane filmarea realizată cu telefonul mobil, în care se observă cum martorul şi persoana vătămată întreţineau relaţii sexuale, filmarea ajungând în cele din urmă să fie distribuită pe aplicaţia Telegram”, se precizează în rechizitoriul Parchetului

Femeia a declarat că, în timp ce aceasta se afla la locuinţa bărbatului, un prieten al acestuia a întrebat-o dacă doreşte să întreţină relaţii sexual, fiind de acord.

Daune morale de 1.000 de euro

„Inculpatul se afla în cameră şi i-a filmat cu telefonul său mobil, însă persoana vătămată nu a ştiut şi nici nu şi-a dat acordul pentru a fi filmată, motiv pentru care l-a întrebat pe acesta ce face cu telefonul în mână. În cursul zilei de 25 august 2021 persoana vătămată a primit un mesaj pe Snapchat de la un utilizator, în care se regăsea filmarea actului sexual”, se mai susține în dosar.

Autorul filmului a menţionat că a trimis filmarea mai multor persoane, în jur de 4-5, fără a putea preciza numele acestora. Acesta  a recunoscut că nu a avut consimţământul femeii sau a celuilalt bărbat pentru a trimite acea înregistrare către alte persoane.

„Chiar dacă inculpatul a afirmat că a comunicat înregistrarea doar unui număr mic de persoane, acest aspect nu prezintă relevanţă deoarece consecinţa finală a fost aceea a încărcării conţinutului pe Telegram şi a trimiterii acestuia pe cel puţin un grup de Whatsapp”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Acesta trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 1.190 de lei și la daune morale de 1.000 de euro. Hotărârea a rămas definitivă.

Parlamentul a votat, recent. o lege care incriminează penal și divulgarea, difuzărea, prezentărea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale. Pedeapsa stabilită pentru o astfel de faptă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Legea urmează să fie promulgată de președinte.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite