Cea mai modernă sală polivalentă din România a fost finalizată. A fost construită într-un orășel cu 20.000 de locuitori

0
Publicat:

La Blaj, un orășel din județul Alba cu ceva mai mult de 20.000 de locuitori, a fost finalizată cea mai nouă și mai modernă sală polivalentă din România. Aici va juca meciurile de acasă campioana Volei Alba Blaj.

Interiorul sălii polivalente a fosat finalizat FOTO Nicu Goga
Interiorul sălii polivalente a fosat finalizat FOTO Nicu Goga

În ultima perioadă, au fost montate aproximativ 2.000 de scaune, cele două tabele de marcaj, suprafața de joc și au fost finalizate toate spațiile interioare, de la vestiare, spații de recuperare pentru sportivi, toalete și spațiile pentru conferințe. Suprafața de joc măsoară 1.400 de metri pătrați. Cele două tabele au câte 7,68 metri lățime și 4,8 metri în înălțime.

Pe lângă cele aproximativ 2.000 de locuri, la nevoie, se mai pot monta două tribune de câte 750 de locuri, la capetele terenului de joc. Zona exterioară a sălii polivalente este finalizată în proporție de 65% și va fi gata în următoarele 2 luni.

Sala a costat 12 milioane de euro FOTO Nicu Goga
Sala a costat 12 milioane de euro FOTO Nicu Goga

Până atunci, însă, sala polivalentă va fi folosită de către echipa națională de volei feminin a României, pentru un stagiu de pregătire. Investiția totală este de 12 milioane de euro, reprezentând o finanțare din partea Consiliului Județean Alba și a Consiliului Local Blaj.

Toate facilitățile sunt cele mai moderne disponibile la nivel mondial, inclusiv suprafața de joc, care a fost adusă din SUA, fiind una profesională. De asemenea, au fost montate 28 de camere de supraveghere, care acoperă toate zonele interioare și exterioare ale sălii.

Toate dotările sunt de ultimă generație FOTO Nicu Goga
Toate dotările sunt de ultimă generație FOTO Nicu Goga

Primarul Gheorghe Valentin Rotar a declarat că lucrările au reînceput la mijlocul lunii aprilie 2021, după ce Primăria a predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația, ACI Cluj-Napoca SA. Anterior, contractul a fost deținut de o firmă din Italia, care, însă, a plecat din România. 

Sala a fost dotată și cu un sistem electronic de afișare a publicității, instalat în jurul suprafeței de joc, la fel ca pe marile stadioane. Primarul Rotar spune că de panourile de publicitate vor putea beneficia gratuit toate firmele din Blaj care au achitate taxele locale la zi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite