Atacul asupra unui cuplu, auzit în direct la 112. Agresorul a făcut măcel: „Vezi, ţi-am zis că vin să te omor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul judecat pentru crimă şi cei doi poliţişti care l-au prins. Foto Facebook/ Sindicatul Poliţiştilor
Bărbatul judecat pentru crimă şi cei doi poliţişti care l-au prins. Foto Facebook/ Sindicatul Poliţiştilor

Faza de judecată a unui proces de omor derulat la Tribunalul Alba dezvăluie detalii şocante despre modul în care a acţionat agresorul. Una dintre victime, care a scăpat cu viaţă, a reuşit să sune la 112.

Crima a avut loc în noaptea de 17/18 aprilie 2021, în satul Răhău, municipiul Sebeş, judeţul Alba. Alexandru Paştiu (36 de ani) a ucis un tânăr în vârstă de 23 de ani şi a rănit-o grav pe prietena acestuia, de 21 de ani. 

Operatorul care a răspuns la numărul unic 112 a putut să asculte cum criminalui i-a spus unei tinere de care era îndrăgostit: ”Vezi, ţi-am zis că vin să te omor!”. Procesul se află, în prezent, în faza de audieri de martori. 

Alexandru Paştiu locuieşte în satul Răhău şi se cunoştea din copilărie cu tânărul pe care avea să îl ucidă. Cei doi lucrau la aceaşi firmă, unde, în martie 2020, a cunoscut-o pe tânăra care avea să fie cea de-a doua victimă a sa.

În luna noiembrie 2020, între cei doi tineri a început o relaţie de concubinaj. Paştiu nu a fost de acord cu aceasră relaţie, în condiţiile în care avea şi el o pasiune faţă de tânăra de 21 de ani. Astfel, a început să-i ceară în mod repetat să aibă o relaţie cu el. 

”Victima l-a refuzat, însă inculpatul a continuat devenind din ce în ce mai insistent, hărţuind-o pe victimă la serviciu, dar şi în timpul liber. Acest comportament al inculpatului a determinat-o pe victimă să se sesizeze hărţuirea la care era expusă conducerii unităţii unde era angajaţi, care a hotărât concedierea inculpatului, la începutul lunii februarie 2021. Totodată, în luna ianuarie 2021, victima a sesizat şi poliţia, respectiv Poliţia Sebeş, unde a fost depusă o plângere sub aspectul comiterii de către inculpat a infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire.

Cu toate acestea, a continuat să o urmărească pe victimă şi să-i trimită mesaje de ameninţare, iar în data de 2 aprilie 2021, în jurul orei 23,30, s-a deplasat la locuinţa acesteia din Cugir, unde a prins-o de gât şi a ameninţat-o că „nu se lasă până nu-i va face ceva”. Victima a formulat o nouă plângere, sesizând săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi lovirea sau alte violenţe”, se menţionează în dechizitoriul Parchetului.

Înjunghiat de şase ori

În noaptea de 18/19 aprilie 2021, în jurul orei 03.30, Alexandru Paştiu a hotărât să meargă la locuinţa unde se aflau victimele, înarmându-se cu un briceag. A intrat în curte, iar tânărul vizat auzind zgomot a ieşit afară. Paştiu a început să îl lovească pe cu briceagul de mai multe ori, victima retrăgându-se în holul locuinţei, unde i-a strigat prietenei că îl omoară. 

criminal alba rahau

Bărbatul se poza în haine militare. Foto Facebook

Tânăra a ieşit din dormitor, a văzut ce se întâmplă, dar de frică, a închis uşa, a asigurat-o cu cheia şi a apelat numărul de urgenţă 112, la ora 03.57. Tânărul a fost înjunghiat de şase ori. 

”La un moment dat, victima (tânăra - n.r.) nu a mai auzit zgomot pe hol şi a deschis uşa pentru a-i acorda sprijin concubinului ei. Inculpatul, care se afla în continuare pe hol, a profitat de faptul că victima a deschis uşa, a intrat în dormitor şi a început să o lovească de mai multe ori cu acelaşi briceag în zona gâtului şi pieptului, adresându-i-se acesteia că „Vezi, ţi-am zis că vin să te omor!”, mai susţin procurorii.

Strigătele de ajutor ale tinerei, precum şi o parte dintre afirmaţiile atacatorului au fost înregistrate de operatorul de la 112. La un moment dat, victima a scăpat telefonul mobil pe podea, iar convorbirea cu operatorul SNUAU 112 a fost întreruptă brusc. 

Paştiu a luat telefonul mobil de pe care victima apelase numărul de urgenţă 112, victima declarând ulterior că s-a oprit din agresiune „(...) crezând probabil că m-a omorât deoarece eu nu mai ziceam nimic. Mi-a luat telefonul mobil care căzuse lângă cap, şi a fugit (...)”.

A murit înainte să ajungă ambulanţa

Între timp, tânărul înjunghiat a reuşit să se ridice de pe podea şi să fugă, dezbrăcat, pe stradă, la locuinţa părinţilor săi, situată la câteva sute de metri pentru a le cere ajutorul. Din păcate, a murit în braţele părinţilor săi, înainte ca echipajul medical să ajungă pentru a-i acorda primul ajutor. Tânăra rănită grav a fost transportată la spital şi a scăpat cu viaţă.

Criminalul a luat telefoanele victimelor şi a mers la locuinţa sa, s-a schimbat de haine, a încercat să le incendieze în gradina din spatele locuinţei, apoi a fugit pentru a se ascunde în pădurea Dealul Cîlnicului. Pe drum, la ieşirea din sat, a pierdut briceagul folosit la agresiune, corpul delict fiind descoperit cu ocazia cercetării la faţa locului. În pădure, acesta a căutat pe telefonul său mobil, prin intermediul motorului de căutare Google, informaţii despre ”pedeapsa pentru omor”. 

A fost descoperit şi reţinut de doi poliţişti care au urcat prin pădure pe motociclete. Alexandru Paştiu riscă pentru faptele sale până la 25 de ani de închisoare.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Un „ţepar” faimos vrea în libertate după 4 luni de închisoare din sentinţa de 8 ani. De ce a fost refuzat

 

Dreptate pentru un mare politician român implicat în organizarea Marii Uniri din 1918. Umilinţele la care a fost supusă soţia acestuia de către comunişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite