Vicleșugul prin care o ospătăriță româncă din Roma a păcălit cinci conaționali. „A fost hoție la drumul mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a povestit experiența neplăcută prin care a trecut în Cetatea Eternă, într-un restaurant în care servea chiar o ospătăriță originară din București. La sfârșit, bărbatul, care a luat masa împreună cu soția și cu câțiva prieteni a primit o notă de plată umflată.

Vacanță de coșmar pentru mai mulți români FOTO Shutterstock
Vacanță de coșmar pentru mai mulți români FOTO Shutterstock

Turistul spune că a petrecut o vacanță pe litoralul italian, la Lido di Ostia, în vecinătatea Romei, iar la întoarcere a ținut să vadă câteva obiective turistice din capitala Italiei și să ia masa înainte de a merge la aeroport. O surpriză a fost atunci când a găsit un restaurant pe placul său, iar acolo a fost abordat chiar în română de ospătărița care l-a auzit vorbind cu soția și cu grupul de prieteni.

„Ne-a făcut plăcere să discutăm puțin cu ea, ne-a spus că are 30 de ani, că e din București și că trăiește de 5 ani la Roma, iar de 4 ani lucrează chiar în acest restaurant. Era frumușică, zâmbăreață, aș spune plăcută, dar nu ne așteptam la ce urma”, a spus el.

O surpriză neplăcută

La final, surpriza s-a transformat în una neplăcută. Tânăra le-a spus că trebuie să plătească cinci euro în plus pentru că le-a pus o față de masă curată și câte 3 euro de fiecare scaun pe care l-au ocupat. Dar asta nu a fost tot.

„Înainte să ne aducă mâncarea, ne-a pus pe masă tot felul de aperitive în două farfuriuțe și câte un pahar cu apă. Soția lui Sorin a întrebat cât costă, iar ea a tras cu ochiul și a spus că sunt din partea casei. Am auzit-o clar, deci nu era niciun dubiu. Doar că la final, pe lângă cei 23 de euro băgați din burtă pentru fața de masă și pentru scaune, ceva ce nu am mai auzit niciodată, mai aveam încă 30”, susține el.

Turiștii i-au reproșat asta, dar ospătărița le-a răspuns că nu au înțeles bine că apa ar fi gratis. „Ce s-a întâmplat? Aperitivele au fost într-adevăr din partea casei, dar apa nu. Și ne-au apărut șase sticle de 0,33 litri a câte 5 euro. I-am spus că nu este corect, i-am spus și că am întrebat-o cât costă și că ea ne-a spus că e din partea casei, însă ne-a răspuns că ea s-a referit doar la aperitive. I-am zis că e hoție la drumul mare, dar ea ne-a replicat că nu are ce să facă și că astea sunt regulile restaurantului. Chiar îi pregătisem un bacșiș generos pentru că o văzusem româncă și muncitoare, dar nu i-am mai dat nimic pentru că ne-a scos pur și simplu banii din buzunare”, a mai spus bărbatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite