Concluzia unui român după un concediu petrecut în Italia. „Dacă făceam noi asta, săreau toți că suntem proruși”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turist român care și-a petrecut vacanța în Sardinia a rămas surprins neplăcut de ceea ce a găsit acolo. Deși admite că insula este superbă, iar gazdele primitoare, românul a fost deranjat de un detaliu.

Sardinia e un adevărat paradis pentru turiștii ruși. FOTO Unsplash
Sardinia e un adevărat paradis pentru turiștii ruși. FOTO Unsplash

Sardinia este o destinație de vis pentru orice turist, cu peisaje paradisiace și cu o mare de poveste. Chiar și așa, un turist român s-a declarat nemulțumit de faptul că a văzut mulți turiști ruși, pe care localnicii îi tratează  ca pe orice alți turiști, chiar dacă Federația Rusă a agresat Ucraina, spune bărbatul.

„Sardinia, o insulă frumoasă, o destinație pe care oricine ar trebui să o ia în calcul, zic eu. Dar au și problemele lor și nu îi pot înțelege. De exemplu, am văzut că turiștii ruși sunt parcă mai mulți decât oriunde, iar localnicii sunt cumva prea servili cu ei. Eu nu zic să îi alunge, nu toți rușii sunt vinovați că au conducători care îi bagă în război, dar parcă e prea mult să fii așa magnet pentru ei și să fii așa de umil cu ei. Dacă făceam noi asta, la Mamaia sau oriunde, săreau toți deontologii, dar și străinii, toți ar fi zis că suntem proruși”, s-a plâns bărbatul.

El susține că le-a spus asta și italienilor, dar aceștia i-au spus că nu fac politică și că nu îi interesează că Rusia și Ucraina se află în război. „Mi-au spus că ei nu fac politică și că își tratează oaspeții la fel, indiferent de naționalitate. Parțial pot să-i înțeleg, dar cum le-am zis, cred că greșesc nesancționându-i pe ruși”, a adăugat el.

El s-a arătat în schimb mulțumit de condițiile și de felul în care gazdele știu să facă turism.

„Cred că nici dacă vor trece 100 de ani de acum încolo nu vom ajunge să facem turism ca ei. Noi ne alungăm turiștii, avem prețuri la fel sau chiar mai mari decât italienii, deși marea noastră nu se compară cu a lor, ca să nu mai zic de condiții, care chiar nu au nimic în comun”, a mai explicat bărbatul.

Cu toate că după părerea lui italienii sunt prea prietenoși cu turiștii ruși, românul spune că și-ar petrece și alte concedii, poate chiar anul viitor, în Sardinia.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite