Topul celor mai trăsnite reclamaţii ale românilor: „Ajutor, mă bate nevasta!”, vecini care gazează tot blocul, un spirit pofticios bântuie şi fură din frigider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii reclamă des autorităţilor diverse invazii extraterestre
Românii reclamă des autorităţilor diverse invazii extraterestre

Românii nemulţumiţi din diverse motive au mai multe instituţii cărora se pot adresa, de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor până la Poliţia Locală. Pe lângă sesizările serioase, de cele mai multe ori bine întemeiate, mai sunt şi oameni care reclamă lucruri cel puţin bizare. „Adevărul“ vă prezintă cele mai ciudate şi cele mai amuzante sesizări ale românilor.

BUCUREŞTI. O femeie se plânge că este otrăvită cu apă de la robinet şi că noaptea este deranjată de invazii extraterestre

Anul trecut, bucureştenii au făcut o mulţime de sesizări la primăriile de sector, însă unele au fost cel puţin bizare. Spre exemplu, o femeie din Capitală s-a plâns că este otrăvită permanent cu apă de la robinet şi că noaptea este deranjată de invazii extraterestre.

De obicei, cererile depuse la primăriile de sector din Capitală sunt cât se poate de serioase şi vizează rezolvarea unor probleme apărute în Bucureşti. 

ARAD. O femeie a reclamat poliţiştilor că este gazată de vecini şi vizitată de extratereştri

Unii arădeni au depus reclamaţii care de care mai ciudate la diferite instituţii publice, în ultima perioadă de timp. Poliţia Locală Arad este asaltată de astfel de plângeri venite din partea unor clienţi deja cunoscuţi pentru astfel de sesizări ciudate.

Astfel, un arădean a reclamat poliţiştilor faptul că agenţii de pază ai unei societăţi private, care păzesc parcul din zona Pădurice: „pescuiesc când nu sunt văzuţi”. Asta în condiţiile în care lacul respectiv nu are peşti.

CONSTANŢA. Top 6 - cele mai amuzante sau ciudate sesizări făcute de constănţeni. De la prezervative rupte până la un cal obosit

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a primit o sesizare de la o domnişoară din Constanţa care s-a plâns că a rămas gravidă din cauza unor prezervative de proastă calitate.

prezervativ foto ecb.nl

În petiţia formulată, viitoarea mămică "din greşeală" povesteşte că a cumpărat două prezervative şi amândouă s-au rupt - unul lateral şi cel de-al doilea în vârf. 

VASLUI. „Vecinii intră în casă şi toarnă praf pe jos şi droguri în apă“

Poliţiştii vasluieni se confruntă frecvent cu sesizări care stârnesc hohote de râs, însă dincolo de amuzament, oamenii legii au obligaţia să răspundă tuturor sesizărilor.

Există şi situaţii în care se dispune clasarea petiţiei, fără efectuarea de verificări: dacă sesizarea este anonimă, nu conţine datele de identificare ori acestea sunt false sau dacă din conţinutul ori din verificările efectuate anterior în instituţiile medicale de specialitate rezultă că petentul suferă de afecţiuni psihice de natură să-i afecteze discernământul.

BUZĂU. De la porcul crescut pe balcon, la oala cu ciorbă furată de pe aragaz

Printre numeroasele plângeri legitime se strecoară din când în când şi ciudăţenii care au doar darul de a stârni hohote de râs, pentru că fie nu au de-a face cu instituţia, fie sunt de-a dreptul absurde. În această categorie intră şi sesizarea unei buzoience, clientă a unui salon de înfrumuseţare, nemulţumită că i-a sărit oja de pe unghii. O altă buzoiancă a reclamat la Protecţia Consumatorilor faptul că piercingul din buric a fost prost amplasat.

VASLUI. „Vecinul doarme în pielea goală în balcon”

În topul celor mai haioase reclamaţii făcute în judeţul Vaslui stau cele ale unei pensionare din Bârlad care a reclamat ani în şir la toate instituţiile posibile că nu poate dormi din cauza iluminatului stradal, “au crăpat pereţii din cauza liceenilor care vin la şcoală cu maşina” ori că “vecinul de 90 de ani stă dezbrăcat în balcon”.

Solicitările ciudate făcute de vasluieni pe la autorităţi sunt destul de numeroase şi adeseori făcute de aceleaşi persoane care au ajuns să nu mai fie luate în seamă de nimeni. Unii sună la Poliţie pentru că văd umbre în casă şi ochi care îi spionează, alţii sună la 112 doar pentru a sta de vorbă pentru că sunt singuri.

BRAŞOV. Topul celor mai trăsnite reclamaţii

Una dintre cele mai haioase reclamaţii de la Protecţia Consumatorului a fost a unui braşovean nemulţumit de păpuşa gonflabilă pe care o cumpărase de la un sex shop. Omul s-a plâns că partenera sa de dezumflă chiar dacă are dopul montat.

Omul s-a supărat foarte tare când pastilele nu au avut efect. FOTO Arhivă

În plus, nemulţumirea domnului a fost şi mai mare atunci când a observat că „domnişoara“ nu seamănă deloc cu poza de pe ambalaj. El s-a mai plâns că nu i s-au dat nici instrucţiuni de folosire şi că nu îi place cum arată noua sa „prietenă“, cea de pe ambalaj fiindu-i mult mai pe plac.

PLOIEŞTI. Un “consumator” a cerut ajutor la Protecţia Consumatorului după ce l-a bătut nevasta

Aproape că nu există săptămână în care autorităţile din Prahova unde se pot face reclamaţii să nu primească şi sesizări mai puţin obişnuite, la limita tragi-comicului. Una dintre ele este a unui prahovean, consumator de alcool, care, ori de câte ori se îmbăta suna la Protecţia Consumatorului pentru a cere protecţie de nevasta care îl bătea

În topul celor mai haioase reclamaţii primate în ultimii ani la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova se numără cea a unui bărbat din Plopeni care, în mod repetat, suna la Protecţia Consumatorului pentru a cere ajutorul. “Consumator” declarat, acesta ajungea frecvent acasă beat, moment în care soţia acestuia îi aplica corecţii fizice. Supărat că nu se putea apăra singur de furia conjugală, acesta a considerat că singurul loc unde i se poate oferi protecţie unui “consumator” este, aşa cum o arată şi numele, Protecţia Consumatorului.

ALBA IULIA. Uşi termopan greşite sau prea multă publicitate electorală

Ce mai reclamă clienţii nemulţumiţi de produse sau servicii din Alba la Protecţia Consumatorului? Defecte la ceasuri de mână, telefoane mobile sau tablete, promoţii înşelătoare, facturi supraîncărcate la telefonie mobilă, energie electrică sau apă, prea multă publicitate electorală şi atitudinea unor angajaţi sau serviciile unor restaurante.

Inspectorii din Alba de la Protecţia Consumatorului cercetează în fiecare lună zeci de reclamaţii depuse de perosonele fizice sau juridice. Unele sunt închise cu rezolvare amiabilă, altele sunt respinse ca neîntemeiate, unele clasate, iar cele care mai rămân sunt soluţionate cu avertismente sau amenzi.

SATU MARE. Ce reclamaţii trăznite au mai făcut oamenii la Protecţia Consumatorului

Aţi cumpărat o pereche de încălţăminte, iar acasă aţi avut surpriza să constataţi că un pantof este mai mare decât celălalt? Ei bine, un sătmărean a păţit-o şi a făcut o reclamaţie la Protecţia Consumatorului.

Aceasta este doar una din zecile de reclamaţii ciudate depuse de sătmăreni mai "ghinionişti".

Comisarul-şef de la Protecţia Consumatorului Satu Mare, Maria Pinter, afirmă că pe parcursul acestui an au ajuns pe masa lor tot felul de reclamaţii care de care mai ciudate şi hazlii, însă aşa cum era de aşteptat, majoritatea nu au fost nici măcar înregistrate, nefiind de competenţa instituţiei.

CLUJ-NAPOCA. De la prezervative rupte la berea care nu mai are acelaşi gust

Una dintre cele mai „colorate“ reclamaţii depuse de clujeni la Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorilor (CJPC) a fost depusă în 2011.

Un masterand în vârstă de 26 de ani a reclamat că a cumpărat prezervative de la un supermarket din Cluj şi că unul i s-a rupt în timpul actului sexual „încălcând astfel siguranţa folosirii prezervativului înscrisă pe ambalaj“, după cum a scris acesta în plângerea adresată celor de la CJPC.

SLATINA. De la împuşcarea ciorilor din văzduh, până la infidelităţi conjugale

Una dintre situaţiile despre care poliţiştii locali slătineni îşi amintesc acum cu umor de anul trecut se referă la cazul unui localnic din Satu Nou, cătun arondat capitalei judeţului, care a reclamat că ciorile şi coţofenele îi mâncau boabele de porumb şi grâu pe care el le dădea păsărilor sale. 

image

Omul a cerut, la momentul cu pricina, ca poliţişti locali să tragă cu armele din dotare în zburătoarele care mâncau hrana păsărilor sale. Angajaţilor instituţiei menţionate le-a luat ceva timp până să îl facă pe om să înţeleagă faptul că nu puteau folosi armele în scopul dorit de către sătean.

BOTOŞANI. Biserica şi soacra murdară, reclamate la Protecţia Consumatorului

Pentru prima dată în 25 de ani, feţele bisericeşti au fost reclamate la Protecţia Consumatorului. Un preot de la o biserică din centrul oraşului a fost pârât că dă slujba şi muzica religioasă prea tare, la boxele exterioare montate pe zidurile lăcaşului de cult şi nu se poate odihni. 

CĂLĂRAŞI. Femeia care a depus plângere împotriva horoscopului

Plângerile ieşite din tipar nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Chiar dacă nu se întâmplă frecvent să aibă de-a face cu astfel de cereri, inspectorii OPC spun că s-au obişnuit şi nu le mai iau în seamă. De exemplu, o doamna a reclamat ca P.I.B.-ul României nu creşte din cauza muncii la negru şi a proastei organizari a Guvernului. O alta a venit supărată să se plângă deoarece trenul de calatori cu care circula o “zgâlţîie.

Un domn a reclamat că drumurile din oras sunt pline de gropi, ia o pensionară spune că nu-şi mai găseşte liniştea din cauza clopotelor de la biserică. De departe, cea mai haioasă cerere a venit de la o tânără care s-a plâns că horoscopul a fost înşelător, deoarece nu i-a mers bine şi nu a câştigat la jocuri de noroc.

SUCEAVA. Ce mai reclamă sucevenii la Protecţia Consumatorului

Pe adresa Protecţiei Consumatorului Suceava au ajuns, în 2014, aproape 1.500 de reclamaţii. Unele dintre acestea au stârnit râsul din birourile OPC Suceava.

Spre exemplu o femeie a depus o reclamaţie cum că în apartamentul vecin funcţionează un bordel pe care îl frecventează şi soţul ei, în timp ce alta a reclamat o vecină ce îi îmbată soţul, după care acesta se întoarce acasă şi o bate. 

TURNU-SEVERIN. Top şapte cele mai ciudate reclamaţii făcute

Printre sesizările care la început par ciudate, în multe cazuri, echipele din teren ale Poliţiei Comunitare Drobeta Turnu Severin constată că faptele sesizate sunt reale.

Un cocoş cu creasta pictată în culorile steagului statului Costa Rica este văzut în timpul unei emisiuni în direct de la Cupa Mondială 2014 în piaţa Democracia din San Jose FOTO Reuters

O severineancă a sesizat că aproape de sediul Hidroelectrica, lângă parcul central exista un bărbat complet dezbrăcat, care se masturba în văzul trecătorilor şi agresa trecătorii.

TÂRGU-MUREŞ. Melcii vecinei care îmi distrug salata sau spiritul pofticios care bântuie frigiderul

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului nu contorizează plângerile neobişnuite, dar una a rămas memorabilă. O doamnă indignată s-a prezentat cu o plângere în care susţinea că vecina ei trebuie amendată, pentru că este.... leneşă! Adică, nu îşi smulge iarba din curte, mediu bun pentru melci, iar melcii vecinei vin la doamna cu reclamaţia şi îi mănânca salata!

Tot din această categorie mai avem o doamană care s-a adresat Poliţiei cu o plângere. Vecinul de la etajul superior se uită de la geam la pisicile ei şi acestea paralizează !

SIBIU. Un bărbat a reclamat primarul şi contabilul că nu au vrut să le facă statui şefului de post şi directorului şcolii

Ultima reclamaţie de acest gen a fost făcută în cursul anului trecut la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Bianca Iuga, un bărbat dintr-o comună din judeţul Sibiu i-a reclamat pe primarul şi contabilul primăriei din localitate pentru că refuză să aloce bani de la bugetul local pentru a li se face statui şefului de post şi directorului şcolii, în faţa căminului cultural din localitate.

Bărbatul a explicat totul în detaliu, faptul că statuile ar trebui să aibă 35 de metri înălţime şi 5 lăţime, să fie înconjurate de stâlpi de iluminat care să funcţioneze tot timpul, pe soclul de bronz să fie aşezat şeful de post iar în partea dreaptă directorul şcolii. 

La acest material au participat: Cristina Răduţă, Bogdan Iancu, Adrian Boioglu, Simona Voicu, Iulian Bunilă, Sabina Ghiorghe, Simona Suciu, Dana Mihai, Dorin Ţimonea, Nicu Ghişan, Florina Pop, Mugurel Manea, Ionela Stănilă, Dînuţ Zuzeac, Ana Gajdo, Ramona Găină, Cosmin Zamfirache. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite