Topul celor mai trăsnite reclamaţii la OPC. Femeia care a depus plângere împotriva horoscopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călărăşenii au simţul umorului, dar atunci când se depăşeşte limita, nu mai râde nimeni. OPC şi Poliţia Comunitară au primit, de-a lungul timpului, o serie de reclamaţii ciudate, pornind de la plângere împotriva horoscopului ori PIB-ului României care nu "creşte", până la zgomotul făcut de clopotele bisericii, dis de dimineaţă.

Plângerile ieşite din tipar nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Chiar dacă nu se întâmplă frecvent să aibă de-a face cu astfel de cereri, inspectorii OPC spun că s-au obişnuit şi nu le mai iau în seamă. De exemplu, o doamna a reclamat ca P.I.B.-ul României nu creşte din cauza muncii la negru şi a proastei organizari a Guvernului. O alta a venit supărată să se plângă deoarece trenul de calatori cu care circula o “zgâlţîie. Un domn a reclamat că drumurile din oras sunt pline de gropi, ia o pensionară spune că nu-şi mai găseşte liniştea din cauza clopotelor de la biserică. De departe, cea mai haioasă cerere a venit de la o tânără care s-a plâns că horoscopul a fost înşelător, deoarece nu i-a mers bine şi nu a câştigat la jocuri de noroc.

La o ţeava spartă, alertată Poliţia Comunitară

Şi Poliţia Comunitară a primit reclamaţii care de care mai ciudate, cele mai multe fiind solicitări  pentru spargerea uşilor. Coform şefului instituţiei, Daniel Anghel, cineva a sunat să cheme agenţii pentru a-i sparge uşa vecinului. "Supărat că se spărsese o ţeavă în apartamentul vecin şi a avut parte de inundaţie, un bărbat ne-a solicitat să venim să spargem uşa locuinţei cu pricina, deoarece proprietarul nu era acasă. Evident că nu am dat curs solicitării, am încercat să gîsim soluţii pentru ca problema să fie rezolvată", a spus Anghel.

Fiecare caz, analizat

Orice sesizare sau reclamaţie depusă la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Călăraşi este cercetată de către comisarii instituţiei şi încheiată cu o concluzie: întemeiată sau neîntemeiată. "În funcţie de fiecare caz în parte şi de concluzia cercetării, se dispun măsurile care se impun. Uneori este vorba despre remedierea deficienţelor, de înlocuire a produsului sau returnarea contravalorii acestuia, de sancţionare a operatorilor economici pentru nerespectarea prevederilor legale. De obicei, consumatorii reclamă produse comercializate în întreaga reţea comercială a judeţului Călăraşi, de la supermarket-uri la magazine mixte din rural şi urban", spun reprezentanţii instituţiei. Cele mai multe se referă la prestările de servicii, furnizare utilităţi (energie electrică, gaze, telefonie fixă şi mobilă, apă-canal, poştă) şi implicit modul de facturare al acestora, produse de folosinţă îndelungată în garanţie, servicii financiare, produse alimentare.

Sufocaţi de apeluri false

Sufocaţi de apelurile false prin sistemul unic 112, şi poliţiştii atrag atenţia că folosirea abuzivă a acestui număr constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. Iată ce au reclamat, în ultimul ani, cei care au sunat la 112 şi au ţinut linia ocupată, în timp ce altcineva poate chiar avea nevoie de ajutorul poliştilor: „am discuţii contradictorii cu soţia”, „ de 3 săptămâni, cineva tot bate la geam”, „fiul refuză să-mi dea cheile de la maşină”, „o familie cu copii, se deplasează pe jos, între localităţile…”, „bariera de la trecerea la nivel cu calea ferată este coborâtă pentru o perioadă prea lungă de timp”, „inundaţie la etajul superior”, „sprijin pentru alungarea din locuinţa comună a fiului pentru că are o relaţie cu o tânără, cu care nu sunt de acord”.

„Poliţiştii aduc la cunoştinţa cetăţenilor că apelarea abuzivă a Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit OUG 34/2008, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Vă recomandăm şi:

Băncile şi operatorii de telefonie mobilă, principalele instituţii vizate de reclamaţii la Protecţia Consumatorului Buzău

Topul celor mai trăsnite reclamaţii ale braşovenilor

Top şapte cele mai ciudate reclamaţii făcute de severineni

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite