Oferte pentru creduli: permis auto în doar 7 zile. „Trebuie doar să știi să conduci“

0
Publicat:

În ultima perioadă, pe reţelele de socializare au apărut mai multe postări şi comentarii prin care anumite persoane, aflate în spatele unor conturi false, se oferă să îi ajute pe internauţi să obţină permisul de conducere în doar câteva zile, fără efort.

Infractori în mediul online SURSĂ pixaby
Infractori în mediul online SURSĂ pixaby

Astfel, conform anunţurilor, pentru a intrat în posesia unui permis de conducere este nevoie de doar şapte zile, iar doritorii trebuie să îndeplinească, aparent, o singură cerinţă.

„Dacă știi regulile de circulație..."

În anunţurile care au luat cu asalt reţelele de socializare este specificat că persoanele care doresc să obţină foarte uşor permisul de conducere trebuie să cunoască doar regulile de circulaţie. Astfel, doar cu un simplu apel telefonic, doritorii vor avea acest act în doar şapte zile.

,,Obţineţi permisul de conducere online, în mai puţin de şapte zile. Trebuie doar să ştii să conduci şi să cunoşti regulile de circulaţie şi îţi iei permisul în şapte zile. Nu este neesar să susţineţi examenul text. Principalul lucru este să ştii să conduci şi vei avea permisul fără nicio problemă. Dacă eşti interesat, scrie-mi în privat", se arată în anunţul publicat pe reţelele de socializare.

Cum funcţionează această metodă

De cele mai multe ori, cei care apelează la astfel de mijloace pentru a obţine permisul de conducere se aleg, într-un final, doar cu o gaură în contul bancar. Astfel, persoanele care oferă astfel de servicii nu sunt altceva decât nişte impostori, care solicită sume de până la 900 de euro pentru un permis de conducere. 

Pentru a câştiga credibilitate, infractorii trimit utilizatorilor diverse poze sau filmuleţe cu alţi clienţi mulţumiţi, care au reuşit să obţină permisul de conducere prin intermediul lor.

Nu există o altă modalitate de obținere a permisului de conducere românesc, decât după finalizarea cursurilor unei școli de conducători auto și susținerea și promovarea probelor teoretice și practice. Examenul se organizează numai la serviciile publice comunitare - Regim Permise de conducere și Înmatricularea Autovehiculelor. Orice altă modalitate este ilegală și poate atrage răspunderea penală. Cei care vând permise ilegal comit o infracțiune, iar dacă sunt prinși, pot face închisoare", a transmis Marius Petrache, șef Serviciu Regim Permise de Conducere și Examinări, DRPCIV, conform Digi24, în luna august 2023.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite