Noi reguli pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

0
Publicat:

Dacă un proiect de lege pentru modificarea Codului rutier va fi aprobat, se vor schimba regulile după care se vor reduce, la cerere, perioadele de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul.

preschimbare permis de conducere jpeg

Concret, șoferii vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto cu o treime doar dacă prezintă și dovada achitării amenzii primite pentru abaterea rutieră ce a dus la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule.

„Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare, clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii. În consecință, reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul titularilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative pentru completarea art.104 din Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Drept urmare, pentru a reintra mai repede în posesia permisului de conducere, pe lângă actualele condiții, șoferii vor trebui, potrivit viitoarei legi, să prezinte, între altele, dovada „achitării amenzii” pentru săvârșirea contravenției care a venit și cu suspendarea permisului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite