Internetul este plin de anunțuri de vânzare a permiselor de conducere „perfect valabile”

0
Publicat:

Pe internet se vând permise de conducere false cu sume de pînă la 900 de euro, iar furnizorii susțin că le livrează în câteva zile de la comandă.

image

„Decizia de a-ți cumpăra permisul de conducere online în România depinde în întregime de tine, deoarece mulți ar prefera să cumpere acest card online decât să meargă la școală și să dea examene. Mulți preferă și cursurile de conducere online, dar așa cum mulți știu deja, teoria creează multe probleme și împiedică mulți oameni să-și obțină permisul de conducere în România și în alte părți ale Europei”, se arată pe un astfel de site specializat.

Cei care administrează pagina de internet susțin că documentele furnizate sunt perfect legale. „Autenticitatea permiselor de conducere achiziționate de la noi nu a fost niciodată pusă la îndoială. De aceea luăm toate măsurile pentru ca documentul să fie legal și înregistrat. Îndemânarea și dedicarea membrilor echipei noastre ne permit să producem permise de conducere și să le înregistrăm în bazele de date asociate, astfel încât clienții noștri să poată obține fără probleme un permis de conducere. Depinde de noi să ne protejăm clienții”, se mai arată pe site.

Cu toate astea, Marius Petrache, șef Serviciu Regim Permise de Conducere și Examinări, DRPCIV susține, conform digi24.ro, că astfel de demersuri sunt ilegale. „Nu există o altă modalitate de obținere a permisului de conducere românesc, decât după finalizarea cursurilor unei școli de conducători auto și susținerea și promovarea probelor teoretice și practice. Examenul se organizează numai la serviciile publice comunitare - Regim Permise de conducere și Înmatricularea Autovehiculelor. Orice altă modalitate este ilegală și poate atrage răspunderea penală. Cei care vând permise ilegal comit o infracțiune, iar dacă sunt prinși, pot face închisoare”, a declarat polițistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite